To bogati lastnik Dallasa pričakuje za Dončića

Foto: Profimedia Luka Dončić in Mark Cuban.
Luka Dončić in Mark Cuban.
Mark Cuban je prepričan, da bo v karieri mladega Slovenca veliko vlogo igral razvoj tehnologije.
Oglej si celoten članek

Pravkar končano sezono v ligi NBA so močno krojile poškodbe. V finalu so Golden State Warriors igrali brez zvednikov Kevina Duranta in Klaya Thompsona, prvi si je poškodoval Ahilovo tetivo, drugi pa strgal kolenske vezi.

Dve drami Tako je Luka Dončić pospremil slavji "svojih" ljubljenih ekip

Tako Durant kot Thompson bosta počivala več mesecev, še zdaleč pa nista edina, ki sta v preteklem tekmovalnem obdobju trpela za poškodbami. Večji del sezone je izpustil tudi LeBron James, še številni drugi zvezdniki pa so počivali zaradi takšnih in drugačnih zdravstvenih težav.

Vse višji tempo igre od košarkarjev zahteva več počitka in vrhunsko fizično pripravo, lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban pa je prepričan, da bo tehnologija prinesla spremembe.

"Grozno je, kar se je zgodilo njima (Durantu in Thompsonu, op. a.)," je za TMZ povedal Cuban. "Toda prihaja nova tehnologija, ki pomaga pri analiziranju delov telesa, ki jih doslej nismo mogli natančno spremljati. Zadeve so še vedno v razvoju, toda prepričan sem, da bomo zaradi novih pripomočkov videli manj poškodb, ki nastanejo brez fizičnega kontakta."

Ni pozabil Pred sezono so se norčevali, zdaj se je nasmejal zadnji

Cuban je izpostavil razliko med stanjem ob koncu devetdesetih, ko je kot lastnik prvič prišel v ligo NBA. Dejal je, da so takrat igralci, ko so prešli v četrto desetletje življenja, veljali za stare. 

"Danes je drugače. Videli ste Dirka (Nowitzkega, op. a.), igral je do svojega 40. leta, v ligi je preživel 21 let. Tega bomo videli vse več," je pojasnil Cuban in v nadaljevanju izpostavil Luko Dončića.

"Ne vidim razloga, da ne bi fantje kot so Luka, ki danes v ligo prihajajo v najstniških letih, igrali 25 let. Če bodo razvijali svoje znanje, bodo ob pomoči tehnologije lahko igrali toliko časa," je optimistično zaključil Cuban.

Video Po streljanju 1,6 milijona ljudi v paničen stampedo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:57 19. Junij 2019.

    Ja mislim da bodo nekateri igral z palčko.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.