Bankrotiral: Takšna je izklicna cena za vilo Bojana Križaja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Nekdanji slovenski smučar se je moral ločiti od luksuzne nepremičnine v domačih krajih.
Oglej si celoten članek

Poslovne in posledično finančne težave Bojana Križaja so dobro dokumentirane. Nekdanji smučarski as je zašel v dolgove, nato pa se je znašel še sredi afere. Svojo hišo v okolici Tržiča je oddajal - kot se je izkazalo kasneje, kriminalni združbi.

Zgodba je epilog dobila na mariborskem sodišču, omenjena Križajeva hiša pa je prišla na nepremičninsko dražbo.

Objekt premore 711 kvadratnih metrov, stoji na 19.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču, vsebuje pet spalnic, pokrit bazen in teniško igrišče. Na zemljišču je tudi hiša za goste.

Pred nekaj leti so hišo, zgrajeno blizu Križajevega domačega kraja, poškodovale velike skale, ki so se proti zidovom skotalile z bližnjega pobočja.

Foto: Žurnal24 Bojan Križaj, plaz, skale, hiša

Podjetje Hiša Plus je vilo dalo na dražbo, izklicna cena pa znaša okrogel milijon evrov. V zakup je seveda treba vzeti še višino terjatve v zemljiški knjigi.

Foto: Century 21 vila Bojan Križaj Foto: Century 21 vila Bojan Križaj Foto: Dom Real vila Bojan Križaj

Dražba 38 let staro majico prodali za več kot milijon evrov

Bojan Križaj je v svoji smučarski karieri osemkrat zmagal v svetovnem pokalu, skupno je triintridesetkrat stal na stopničkah. Ima en mali kristalni globus in slalomsko srebro s svetovnega prvenstva v Schladmingu leta 1982.

Foto: Profimedia Bojan Križaj

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 12:57 31. Maj 2021.

    Tako kot pomagamo STA tiskovni agenciji, bi lahko pomagali našemu Bojkotu pomagam 1 ali pomagam 5. Ali ne bi bilo …

  • 13:21 26. Maj 2021.

    teh mladih sportnikov nihce v jugi ni znal opremiti z znanji kako cez slavo, kako zmanjsati rizike, ki so v …

  • 21:30 25. Maj 2021.

    Nesramni komentarji, kar ne preseneca za Slovence. Tudi teniser Boris Becker je bankrotiral, financne tezave zaradi napacnih nalozb je imel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.