Šport > Zimski športi
141305 ogledov

Bankrotiral: Takšna je izklicna cena za vilo Bojana Križaja

Bojan Križaj vila Tržič Žurnal24
Nekdanji slovenski smučar se je moral ločiti od luksuzne nepremičnine v domačih krajih.

Poslovne in posledično finančne težave Bojana Križaja so dobro dokumentirane. Nekdanji smučarski as je zašel v dolgove, nato pa se je znašel še sredi afere. Svojo hišo v okolici Tržiča je oddajal - kot se je izkazalo kasneje, kriminalni združbi.

Zgodba je epilog dobila na mariborskem sodišču, omenjena Križajeva hiša pa je prišla na nepremičninsko dražbo.

Objekt premore 711 kvadratnih metrov, stoji na 19.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču, vsebuje pet spalnic, pokrit bazen in teniško igrišče. Na zemljišču je tudi hiša za goste.

Pred nekaj leti so hišo, zgrajeno blizu Križajevega domačega kraja, poškodovale velike skale, ki so se proti zidovom skotalile z bližnjega pobočja.

Bojan Križaj, plaz, skale, hiša | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Podjetje Hiša Plus je vilo dalo na dražbo, izklicna cena pa znaša okrogel milijon evrov. V zakup je seveda treba vzeti še višino terjatve v zemljiški knjigi.

vila Bojan Križaj | Avtor: Century 21 Century 21
vila Bojan Križaj | Avtor: Century 21 Century 21
vila Bojan Križaj | Avtor: Dom Real Dom Real

kladivce dražba Dražba Šport 38 let staro majico prodali za več kot milijon evrov

Bojan Križaj je v svoji smučarski karieri osemkrat zmagal v svetovnem pokalu, skupno je triintridesetkrat stal na stopničkah. Ima en mali kristalni globus in slalomsko srebro s svetovnega prvenstva v Schladmingu leta 1982.

Bojan Križaj | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 14
  • janez846 12:57 31.maj 2021.

    Tako kot pomagamo STA tiskovni agenciji, bi lahko pomagali našemu Bojkotu pomagam 1 ali pomagam 5. Ali ne bi bilo lepo, kaj nas bi stalo? Tisti tretje razredni kos mesa katirega si enkrat mesečno privoščimo bi opustili, pa še bolj zdravo živeli!

  • jakec1575 13:21 26.maj 2021.

    teh mladih sportnikov nihce v jugi ni znal opremiti z znanji kako cez slavo, kako zmanjsati rizike, ki so v sportu dovoljeni. riziko je dober dokler gre. ni pa vec, ko se zrusis in vec ne vstanes. Zame bo poleg ...prikaži več petrovica vedno junak. radi smo gledali vse tiste tekme. to se ne izbriše. veliko velikih je padlo. Peterka, Nykanen, Križaj...... Naše vrhunske šprtnike je potrebno opremiti z znanji prezivetja. kot mladostniki vedno ne dobijo vsi pravih informacij.

  • villa 21:30 25.maj 2021.

    Nesramni komentarji, kar ne preseneca za Slovence. Tudi teniser Boris Becker je bankrotiral, financne tezave zaradi napacnih nalozb je imel tudi Goran Ivanisevic, pa se ni nihce nad tem tako neokusno znasal. Bojanu zelim vse dobro. Rosana Tollazzi

Sorodne novice