Šport > Zimski športi
1465 ogledov

Poškodba smučarskega zvezdnika

Henrik Kristoffersen Epa
Odlični smučar ob velik del priprav na olimpijsko sezono.

Norveški alpski smučar Henrik Kristoffersen si je pri vožnji z motokrosom zlomil levi gleženj, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Šestindvajsetletnik se je poškodoval že v soboto v Avstriji, dpa citira pisanje norveške tiskovne agencije NTB.

Po informacijah očeta Larsa si je svetovni prvak v veleslalomu izpred dveh let zlomil del kosti v levem gležnju. Operacija ne bo potrebna, bo pa moral zmagovalec 23 tekem za svetovni pokal več tednov nositi posebno opornico.

Odlični smučar v tehničnih disciplinah je ob skoku z motorjem nerodno pristal na nogo, zaradi poškodbe pa bo po pisanju dpa izpustil do šest tednov priprav na prihajajočo olimpijsko sezono.

Norvežan je na velikih tekmovanjih doslej osvojil štiri kolajne, od tega eno zlato na svetovnem prvenstvu v švedskem Areju. Na olimpijskih igrah je bil bronast v slalomu leta 2014 v ruskem Sočiju ter srebrn v veleslalomu v Pyeongchangu v Južni Koreji.

Trikrat je osvojil tudi mali kristalni globus, dvakrat v slalomskem (2015/16, 2019/20) ter enkrat v veleslalomskem seštevku (2019/20).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice