Šport > Zimski športi
2377 ogledov

Po treh letih velika sprememba v ekipi Ilke Štuhec

Ilka Štuhec Veriga Lesce
Najboljša slovenska smukačica bo v olimpijski sezoni sodelovala z novim serviserjem smuči.

Ilka Štuhec, dvakratna svetovna smukaška prvakinja, bo v novo tekmovalno sezono, katere vrhunec bodo zimske olimpijske igra februarja prihodnje leto v Pekingu, vstopila z novim serviserjem smuči. Kot so danes sporočili iz njenega tabora, bo Štuhčevi v prihodnji sezoni smuči pripravljal Švicar Sepp Lauber.

Lauber je v minuli sezoni opravljal delo serviserja smuči za švicarski tekmovalki v hitrih disciplinah Joano Hählen in Jasmine Flury.

aleš sopotnik | Avtor: Profimedia Profimedia
Po treh letih sodelovanja z Alešem Sopotnikom tako v ekipi Štuhčeve prihaja do spremembe na mestu serviserja. Sopotnik se je preselil nazaj k ameriški ženski reprezentanci za hitre discipline, kjer je deloval tudi pred sodelovanjem z ekipo Štuhčeve.

Štuhčeva je s Sopotnikom začela sodelovati pred tekmovalno sezono 2018/19, na svetovnem prvenstvu v Areju je tudi z njegovo pomočjo še drugič po vrsti osvojila naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Pred Sopotnikovim prihodom je za pripravo njenih smuči skrbela njena mama Darja Črnko, ki se je lahko nato posvetila zgolj skrbi za delovanje ekipe.

Štuhčeva je po končani sezoni svetovnega pokala 2020/21 nadaljevala tekmovalni ritem in nastopila na slovenskem in italijanskem državnem prvenstvu, kjer je zmagala na smukaški preizkušnji. Po koncu tekmovalnega obdobja so se v ekipi nemudoma osredotočili na priprave za prihodnjo sezono.

"Vedno je lepo zmagati, na smuku v Italiji sem še bolj kot na zmago ponosna na izvedbo v zahtevnih razmerah. To mi daje razloge za optimizem," je sporočila dvakratna svetovna prvakinja.

Kot je v smučarski navadi si ekipe prizadevajo za takojšen začetek priprav na prihodnjo sezono in temu primerno "lovijo" dni na snegu. V ekipi Ilke Štuhec so jih našli predvsem na Peci, kjer so se posvetili tehničnim izvedbam in izpopolnjevanju podrobnosti.

Če bo to mogoče, se bodo znova podali na sneg odšli v drugi polovici maja in s tem sklenili spomladanski del snežnih priprav. Sledi kondicijska priprava, nato pa začetek poletnih snežnih priprav. Lokacijo priprav bodo določili naknadno, saj je veliko odvisno od epidemiološke slike in razmer na ledenikih.

 
Komentarjev 1
  • Friderik1950 19:04 06.maj 2021.

    Ne vem, če lahko kaj razlagam, mislim pa, da bi mama morala prepusti vodenje ekipe nekomu drugemu posebej, če pomislim, da se je zamenjal strokovni štab, ko je 'dirkalni konj' (se opravičujem, a želel sem se izraziti slikovito), beležil najboljše ...prikaži večše rezultate. Sicer pa Ilko osebno poznam in ji želim največjih uspehov.