To je najslabša enajsterica svetovnega prvenstva

Foto: Epa
Foto: Epa
Francoski časnik je izbral nogometaše, ki so v Katarju pokazali najbolj skromne predstave.
Oglej si celoten članek

Nogometni svet je še vedno močno pod vtisom finala svetovnega prvenstva, v katerem je Argentina po streljanju enajstmetrovk premagala Francijo.

O sklepnem dejanju turnirja vsi pišejo v superlativih, saj je ponudilo izjemno dramo in lucidne prebliske zvezdnikov, predvsem Lionela Messija in Kyliana Mbappéja.

Evforija Leo Messi podrl rekord Instagrama

Na drugi strani spektra so reprezentance, ki so v Katarju pokazale najmanj. In med temi je francoski medij L'Equipe našel enajst nogometašev, ki so po mnenju novinarjev igrali zelo slabo. Celo tako slabo, da so si prislužili uvrstitev v neslavno najslabšo postavo prvenstva.

V vrata so postavili Valižana Wayna Hennesseya, ki je s svojo ekipo tekmovanje končal v skupinskem delu. Prejel je šest golov na treth tekmah.

Foto: Epa Wayne Hennessey

Zadnjo vrsto sestavljata osrednja branilca iz Irana oziroma Katarja - Hossein Kanaanizadegan in Boualem Khoukhi, ter bočna igralca Poljak Matty Cash in Belgijec Yannick Carrasco.

V vezni liniji najdemo še dva Poljaka - Krystiana Bielika in Piotra Zielińskega. Ob tej dvojici sta postavljena Danec Andreas Skov Olsen in Senegalec Krépin Diatta.

Formacijo 4-4-2 na vrhu dopolnjujeta zvezdniški napadalec Walesa Gareth Bale in Kostaričan Anthony Contreras.

Pogled naših legend Slovenske nogometne legende: "Kljub temu so Argentinci zasluženo prvaki!"

Med enajsterico tako najdemo tri Poljake, dva Valižana ter po enega Iranca, Katarca, Belgijca, Danca, Senegalca in Kostaričana. Vse omenjene ekipe, z izjemo Poljske in Senegala, so izpadle v predtekmovanju. Poljska in Senegal sta turnir zapustila v osmini finala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.