Šport > Nogomet
6109 ogledov

To je najslabša enajsterica svetovnega prvenstva

Gareth Bale Epa
Francoski časnik je izbral nogometaše, ki so v Katarju pokazali najbolj skromne predstave.

Nogometni svet je še vedno močno pod vtisom finala svetovnega prvenstva, v katerem je Argentina po streljanju enajstmetrovk premagala Francijo.

O sklepnem dejanju turnirja vsi pišejo v superlativih, saj je ponudilo izjemno dramo in lucidne prebliske zvezdnikov, predvsem Lionela Messija in Kyliana Mbappéja.

Leo Messi Katar 2022 Evforija Šport Leo Messi podrl rekord Instagrama

Na drugi strani spektra so reprezentance, ki so v Katarju pokazale najmanj. In med temi je francoski medij L'Equipe našel enajst nogometašev, ki so po mnenju novinarjev igrali zelo slabo. Celo tako slabo, da so si prislužili uvrstitev v neslavno najslabšo postavo prvenstva.

V vrata so postavili Valižana Wayna Hennesseya, ki je s svojo ekipo tekmovanje končal v skupinskem delu. Prejel je šest golov na treth tekmah.

Wayne Hennessey | Avtor: Epa Epa

Zadnjo vrsto sestavljata osrednja branilca iz Irana oziroma Katarja - Hossein Kanaanizadegan in Boualem Khoukhi, ter bočna igralca Poljak Matty Cash in Belgijec Yannick Carrasco.

V vezni liniji najdemo še dva Poljaka - Krystiana Bielika in Piotra Zielińskega. Ob tej dvojici sta postavljena Danec Andreas Skov Olsen in Senegalec Krépin Diatta.

Formacijo 4-4-2 na vrhu dopolnjujeta zvezdniški napadalec Walesa Gareth Bale in Kostaričan Anthony Contreras.

Argentinska nogometna reprezentanca Pogled naših legend Šport Slovenske nogometne legende: "Kljub temu so Argentinci zasluženo prvaki!"

Med enajsterico tako najdemo tri Poljake, dva Valižana ter po enega Iranca, Katarca, Belgijca, Danca, Senegalca in Kostaričana. Vse omenjene ekipe, z izjemo Poljske in Senegala, so izpadle v predtekmovanju. Poljska in Senegal sta turnir zapustila v osmini finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice