Šport > Nogomet
6150 ogledov

Stare udaril: "V preteklosti so me že nasankali, a sem kot Goran Dragić!"

andrej stare Facebook
Andrej Stare je razkril, kako so ga v preteklosti že "nasankali" glede komentiranja svetovnega prvenstva, a se vseeno ni mogel posloviti od svoje največje ljubezni.

Komentator na TV Slovenija Andrej Stare si je finale SP ogledal v družbi slovenskih skakalcev v Engelbergu. "Argentina je zasluženo osvojila zlato medaljo, Lionel Messi pa je fantastično kariero kronal z edino lovoriko, ki mu je manjkala. Tako Argentini kot Messiju dam oceno deset," je v pogovoru za STA dejal Stare.

"Vedno bo debata o tem, kdo je najboljši vseh časov, o tem, kakšni so kriteriji in kako narediti primerjave med različnimi obdobji nogometa ter v razvoju igre. Veliko je bilo dobrih nogometašev, res pa je, da je težko ponoviti kariero Lionela Messija. Dejstvo je, da je Messi s tem naslovom kronal fantastično kariero, v kateri je osvojil vse možne naslove, od klubskih do reprezentančnih," je nadaljeval Andrej Stare.

"Bom odkrit; jaz imam svoja čustva, imam preference do določenih igralcev in ekip, vendar vedno ločim svoje zasebno življenje od javnega oziroma nastopa na televiziji. V 44-letni karieri kot komentator sem bil vedno zvest svojim idejam in načelom, podobno kot ženskam," nadaljuje Stare.

Andrej Stare | Avtor: Profimedia Profimedia

"Morda je bil december čuden čas za svetovno nogometno prvenstvo, a dejstvo je, da so zato igralci prišli bolje pripravljeni, saj imajo za seboj že nekaj mesecev klubskih tekmovanj. Da je bilo v Katarju, me tudi ni zmotilo, saj je nogomet globalni šport. Bilo je zanimivo. Veliko je bilo presenečenj, a na koncu se je končalo tako, kot so mnogi pričakovali," je poudaril Andrej Stare.

Za konec pogovora je 67-letni komentator TV Slovenija potegnil še vzporednico s kapetanom zlate slovenske košarkarske reprezentance Goranom Dragićem o reku "nikoli ne reci nikoli".

"Že po svetovnem prvenstvu 2018 sem rekel, da bo to moje zadnje svetovno prvenstvo. Z Ivom Milovanovićem sva imela željo, da bi skupaj komentirala finale, vendar naju je tedanji odgovorni urednik milo rečeno nasankal. Ko me je zdajšnji urednik, Gregor Peternel, ki ve in razume šport, povabil k sodelovanju, nisem mogel zavrniti ponudbe. Očitno sem kot Goran Dragić, ki se ne zna ali upa posloviti od svoje največje ljubezni," je pogovor za STA sklenil Andrej Stare.

Komentarjev 3
  • Friderik1950 14:27 21.december 2022.

    V vsakem primeru je Stare trenutno še vedno najboljši komentator športnih dogodkov, pri čemer mu za nekaj njemu specialnih športov drugi ne sežejo do gležnjev. Nekateri so sploh taki, ki se derejo v mikrofon s piskavim glasom, 'kot bi koza ...prikaži večza po plehu hcala' kot rečrmo na Štajerskem, pri tem pa pozabijo, zakaj mikrofon sploh imajo, ker bi se lahko komot drli tudi čez okno. Ja , a tako pač je, kot bi rekel Stare.

  • Ender3 19:51 19.december 2022.

    Ojoj, Stare rabi promocijo za svoje smrkanje med komentiranjem.

  • Avatar Leon
    Leon 16:01 19.december 2022.

    Gabrijel in Andrej.....rimming jima ni tuj . Kako sta glasovala na REFERENDUMU o RTVS ?

Sorodne novice