Šport > Nogomet
19984 ogledov

Na Hrvaškem močno odmevajo besede Matjaža Keka

Hrvaška - Maroko Epa
Hrvaški selektor Zlatko Dalić je bron na SP v Katarju posvetil Miroslavu Blaževiću. Velikanski športni uspeh naše južne sosede je komentiral tudi selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek.

Selektor bronastih hrvaških nogometašev Zlatko Dalić je medaljo s svetovnega prvenstva v Katarju posvetil legendarnemu rojaku Miroslavu Blaževiću, ki je 1998 Hrvaško prav tako popeljal do tretjega mesta na SP. "Ćiro, to je zate. Lahko osvojim pet medalj, a le eden bo trener vseh trenerjev," je dejal Dalić po zmagi nad Marokom z 2:1.

"Ta bron ima zlat lesk. To je medalja za cel narod, ki nas ima tako rad. Dve prvenstvi in dve medalji. Čestitke igralcem. Zmago poklanjam enemu človeku, to je Ćiro. Šef, to je za vas, to je vaša medalja," je hrvaškim medijem v Katarju povedal Dalić, piše dnevnik.hr.

Hrvaška - Maroko | Avtor: Epa Epa

"Malo kdo je verjel v nas. Tekmo so začeli štirje igralci iz hrvaškega prvenstva. Vsi so dali vse od sebe. Zame je ta bronasta medalja pravo zlato. Osvojiti medaljo v takšni konkurenci je izjemen dosežek za hrvaški narod. Redki so tega sposobni," je dodal hrvaški selektor.

Hrvaška - Maroko SP v Katarju Šport Hrvaška potrdila status nogometne velesile

Hrvaški spletni portal index.hr je kontaktiral Blaževića. "Jokal sem zadnjih petnajst minut tekme, saj sem videl, da nam nič ne morejo, da bomo zmagali in odšli med nogometne velesile. To me je vrnilo v življenje," je dejal Ćiro Blažević, ki je pri 87 letih hudo bolan.

"To smo si zaslužili. Zahvaljujem se Daliću in njegovim junakom, njegovim vitezom, ki so tretje mesto osvojili ponosno in zasluženo. Posvetilo selektorja mi veliko pomeni. Jaz sem vse te fante nekoč učil, on pa je vseskozi sodeloval in vpijal znanje," je dodal Blažević.

 | Avtor: Epa Epa
Kapetan Hrvaške Luka Modrić je takoj po tekmi povedal: "Naredili smo nekaj res velikega za hrvaški nogomet. Hoteli smo zlato. Bili smo blizu. Ponosni smo lahko na našo igro in domov se vračamo kot zmagovalci. Verjamem, da nas bodo ljudje na Hrvaškem lepo sprejeli in da se bomo skupaj še enkrat veselili," je dejal Modrić, piše Jutarnji list.

Hrvaška reprezentanca se bo v domovino vrnila v nedeljo okoli 17. ure, sprejem na trgu Bana Jelačića pa je predviden od 18.30 dalje, je zapisano na dnevnik.hr.

"Uspehi z reprezentanco so zame nekaj posebnega in delajo me srečnega. Zelo smo napredovali kot ekipa. Hrvaška ni čudo, ki se zgodi vsakih 20 let. Nismo neke črne ovce, temveč velesila v nogometu. Mladi igralci so v zadnjih letih pokazali kakovost in v ekipo vnesli energijo. Prihodnost hrvaškega nogometa je svetla," je dodal Modrić, ki bo za Hrvaško še naprej igral v ligi narodov. "Potem pa bomo videli, kako naprej," pravi hrvaški kapetan.

Hrvaška - Maroko | Avtor: Epa Epa

Strokovni komentator v času svetovnega prvenstva na portalu index.hr je selektor Slovenije Matjaž Kek, ki ga hrvaška športna javnost izjemno ceni zaradi dela in uspehov v petih letih za krmilom kluba z Reke.

"To je krona še enega podviga, ki bo šel v hrvaško zgodovino športa. Hrvaška je zasluženo zmagala," je komentiral Matjaž Kek.

"Hrvaška je naredila nekaj nepredstavljivega. Ta generacija je stopila ob bok tistima, ki sta že osvojili medalji na SP. Kar naježim se, ko pomislim na to ... Hrvaška je v 24 letih osvojila tri medalje na svetovnih prvenstvih. To je res veličastno. Kapo dol Hrvaški," poudarja Kek.

"To ni bil slučaj. Enkrat je lahko, ne pa trikrat. To je genialno," je dodal slovenski selektor, ki ni pozabil pohvaliti kolega na hrvaški klopi. "To je bila mentalno težka tekma po evforiji po zmagi nad Brazilijo in porazom z Argentino. Selektor Dalić je med prvenstvom potegnil nekaj odličnih potez in tudi za današnjo tekmo je ekipo pripravil, da je pokazala karakter in odločnost," je zaključil Kek.

Matjaž Kek | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • Ender3 23:17 17.december 2022.

    Ojoj kakšen uspeh pa, samo dve tekmi so zmagali v regularnem časa. Kek naj hvali tisto, kar je vredno hvaliti. Čiro Blažević pa je, itak legenda.