Šport > Nogomet
44746 ogledov

Maroko pred tekmo s Hrvaško zakuhal velik škandal, pritožil se je nad...

Hrvaška : Maroko Profimedia
Danes bo padla odločitev o bronu na SP v nogometu.

Na svetovnem nogometnem prvenstvu bo danes padla odločitev o tretjem mestu. Pomerili se bosta reprezentanci Hrvaške in Maroka, za Hrvate bo to po letu 1998 drugi mali finale, pred štirimi leti so izgubili velikega. Maročani so prva afriška oziroma arabska država, ki se je uvrstila med najboljše štiri.

Ekipi sta se pomerili že na tekmi skupinskega dela. Tekma se je končala brez golov, hrvaški nogometaši so takrat poskušali številne kritike, a izkazalo se je, da so igrali proti odlično organizirani reprezentanci, ki je pozneje prekrižala račune Belgiji, Španiji in Portugalski. Tudi v polfinalu proti Franciji, kjer je bila zaradi poškodb in bolezni že precej zdesetkana, je nudila dostojen odpor in izenačeno tekmo pričakuje tudi v obračunu s Hrvati.

Hrvaška : Maroko | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako kot že pred tekmo s Francijo maroški selektor Walid Regragui ne ve, na katere igralce bo lahko računal. Proti Franciji je bil prisiljen menjati še po ogrevanju, nato še med tekmo, kot sam pravi, bo težko sestavil najboljšo enajsterico. Romain Saiss naj ne bi bil sposoben za igro, v ekipi najbrž ne bo niti Noussairja Mazraouija in Nayefa Aguerda. Selektor pravi, da vsi sicer želijo igrati, a tvegal ne bo. Zagotavlja pa, da bodo vsi, ki bodo stopili na igrišče dali svoj maksimum, motivacije po porazu v polfinalu niso izgubili.

To zatrjujejo tudi Hrvati, pri katerih je dolg turnir prav tako pustil posledice v zdravstvenem stanju. Zadnji trening so morali izpustiti Josip Juranović, Marcelo Brozović, Joško Gvardiol, Dejan Lovren in Nikola Vlašić. Juranović naj ne bi igral, Brozovića, Guardiola, Lovrena bo skušala zdravniška služba pripraviti na obračun, Vlašić pa ima virozo, zato je vprašanje, kako se bo počutil.

Hrvati tekmeca spoštujejo. O njegovi kakovosti so se že lahko prepričali. Zatrjujejo, da jih polfinalni poraz, za katerega menijo, da so ga zabeležili predvsem zaradi prvega gola iz enajstmetrovke, ni vrgel s tira. Želijo si bronasto kolajno, ta bi bila njihova druga, prvo so osvojili leta 1998, ko je bil selektor Miroslav Blažević.

 

Maroška nogometna zveza se je pritožila na sojenje v polfinalu

Maroška nogometna zveza (FRMF) pa je sporočila, da se je pristojnemu organu, ki ga ni imenovala, pritožila na sojenje mehiškega sodnika Cesarja Artura Ramosa na polfinalni tekmi svetovnega prvenstva proti Franciji (0:2). Meni namreč, da je bila njihova ekipa prikrajšana za dve enajstmetrovki.

"Po posvetu s sodniškimi specialisti, smo se odločili za pritožbo. Menimo, da smo bili oškodovani, dva položaja v francoskem kazenskem prostoru sta bila sumljiva in čudimo se, da se ni odzval Var," so sporočili Maročani, ki menijo, da bi moral sodnik pokazati na belo točko po domnevnih prekrških Thea Hernandeza nad Sofianom Boufalom in Aureliena Tchouamenija nad Youssefom En-Nesyrijem.

Osemintridesetletni Ramos je v Katarju sodil tri tekme, od tega dve Maročanom, poleg polfinala še obračun, v katerem so Afričani premagali Belgijo.

Komentarjev 1
  • Toni 14:53 17.december 2022.

    Do svetovnega prvenstva v nogometu je bil Maroko v Afriki, zdaj pa je menda v Aziji. Kdo to razume?

Sorodne novice