Šport > Nogomet
421 ogledov

Najzanimivejše številke mundiala v Katarju

Epa
Vpogled v nogometno statistiko.

Mednarodna nogometna zveza je na dan finala v Katarju zbrala tudi nogometno statistiko in po zgledu severnoameriških lig ponudila nekatere najzanimivejše številke s SP doslej.

Nekatere najzanimivejše številke:

166 - golov je bilo pred finalom doseženih na 63 tekmah. V povprečju 2,6 gola na tekmo. Za izenačenje števila golov z Rusijo 2018 nogometašem manjkajo še trije goli. Najbolj učinkoviti doslej pa so bili Francozi, ki so že dosegli 13 zadetkov, danes bodo imeli v finalu z Argentino še eno priložnost.

1403 - je bilo strelov proti golu. V povprečju 22,3 na tekmo. Tudi tukaj so na prvem mestu Francozi z 91 streli na nasprotni gol.

62 951 - je bilo uspešnih podaj, ali kar 999,2 na tekmo. Najbolj dinamični so Hrvati, ki so na šestih tekmah zbrali 4277 podaj. A danes bosta podaje zbirali še dve ekipi.

1555 - prekrškov so dosodile sodniške piščalke. V povprečju je to nekaj več kot 25 na tekmo. Najbolj grobi so bili s 97 prekrški nogometaši Maroka.

Hrvaška - Maroko | Avtor: Epa Epa

219 - je bilo podeljenih rumenih kartonov. V povprečju 3,5 na tekmo. Najbolj so izstopali nogometaši Savdske Arabije s 14 kartoni na treh tekmah.

20 - enajstmetrovk so sodniki dosodili na tekmah, 14 so jih nogometaši realizirali. Največ so jih sodniki dosodili Argentini, Lionel Messi pa je z bele točke trikrat zadel in enkrat zgrešil.

244 - prepovedanih položajev je izplen dela sodnikov in videoanalize. To pomeni povprečje 3,9 na tekmo, še enkrat pa so se na prvem mestu znašli Argentinci, ki so jih piščalke zaradi tega ustavile 19-krat.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.