To je po napadu ostalo od ukrajinskega stadiona

Foto: Epa Stadion v Černigivu po obstreljevanju.
Foto: Epa Stadion v Černigivu po obstreljevanju.
Ruska invazija pušča globoke sledove tudi na ukrajinski športni infrastrukturi.
Oglej si celoten članek

Vojna v Ukrajini traja že skoraj tri tedne in mnoga večja mesta so občutila posledice srditih spopadov. Med njimi je Černigiv. Leži dobrih sto kilometrov severno od Kijeva, v bližini ukrajinsko-belorusko-ruske tromeje.

Černigiv, v zgodovinskih virih prvič omenjen na začetku 10. stoletja, je imel v letu 2021 skoraj 300.000 prebivalcev. V njem domuje nogometni klub Desna, ta je lani osvojila šesto mesto v ukrajinski elitni ligi.

Foto: Wikipedia FC Desna Černigiv

Desna je svoje domače tekme igrala na Mestnem stadionu, ki je nekoč nosil ime prvega kozmonavta Jurija Gagarina. Sprejel je 12.000 gledalcev. Danes je v ruševinah. Obstreljevanje ruskih sil je na nekoč ličnem objektu pustilo uničujoče posledice, kar nazorno kažejo fotografije.

Foto: Twitter FC Desna Černigiv

V ukrajinski ligi je zaigralo že kar nekaj slovenskih nogometašev. V zadnjih dneh je tamkajšnje prebivalstvo najbolj navdušil zdaj že nekdanji član kijevskega Dinama - Benjamin Verbič. Slednji se je izkazal z donacijo.

Za obrambo domovine Slovenski nogometni as navdušil Ukrajino! Razkrito, kaj vse je doniral vojski

Namestnica generalnega sekretarja ZN za politične zadeve Rosemary DiCarlo je v petek v Varnostnem svetu ZN povedala, da imajo Združeni narodi kredibilna poročila, da ruske sile v Ukrajini uporabljajo prepovedane kasetne bombe v napadih na civilne cilje v Mariupolju, Harkovu, Sumiju in Černigivu. Tovrstni napadi bi lahko predstavljali vojne zločine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • Syn
    15:21 15. Marec 2022.

    Ha.ha.. ja seveda. Rusi nimajo kaj bolj pametnega ciljat kot stadion. Dajte se zresnit "novinarji", ker si s takimi članki …

  • 13:56 15. Marec 2022.

    Prasci ruski... https://www.youtube.com/watch?v=-8zj7X8srx8

  • 12:57 15. Marec 2022.

    Dva različna zorna kota...tudi na sliki kjer je prikazano "uničenje" se vidi da levo in desno tribuni še stojita. Zelo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.