Šport > Nogomet
4501 ogledov

Slovenski nogometni as navdušil Ukrajino! Razkrito, kaj vse je doniral vojski

Benjamin Verbič Profimedia
Slovenski nogometaš, ki si je pred vojno služil kruh v Ukrajini, se je odločil pomagati državi, v kateri je preživel zadnja štiri leta.

Potem ko ukrajinski mediji zadnje tedne poročajo izključno o vojni, ki je po ruskem napadu zajela njihovo domovino, se je v ponedeljek na naslovnicah nekaterih tamkajšnjih medijev znašel tudi slovenski nogometni as Benjamin Verbič.

Nogometaš, ki je uradno še član Kijevskega Dinama, s katerim ga veže pogodba do konca leta, se je namreč odločil, da ukrajinskim oboroženim silam donira opremo, ki jim bo prišla še kako prav pri branjenju domovine pred ruskim okupatorjem.

Ukrajinski mediji so tako razkrili, da je slovenski reprezentant njihovim oboroženim silam podaril dron ter obilico zdravniške opreme, vse skupaj pa so podkrepili tudi s fotografijami.

 

Do konca sezone pri varšavski Legiji

Verbič, ki je zaradi vojne v Ukrajini zapustil Kijev, bo sicer do konca sezone igral za poljskega prvoligaša Legio iz Varšave, potem ko je Fifa dovolila vsem tujim nogometašem ukrajinskih klubov, da si do konca sezone poiščejo novega začasnega delodajalca.

Osemindvajsetletni napadalno usmerjeni nogometaš je pred kijevskim Dinamom igral še za Koebenhavn in Celje, za slovensko vrsto pa je v 38 nastopih dosegel pet golov. Zdaj pa so pri varšavski Legiji potrdili, da bo do konca sezone branil njihove barve.

Ukrajina Rešil ga soigralec Šport Slovenski zvezdnik, ki je bil ujet v Kijevu, prekinil molk ter razkril vse

"Februarja smo začeli pogovore o Benjaminovem prestopu v Legio, a smo ga gledali že veliko prej. Seveda so se zaradi vojne v Ukrajini odprle druge možnosti. Pričakovanja so zelo specifična: pomagati nam zmagovati na tekmah. Še vedno nimamo udobnega položaja na lestvici. Ta poteza povečuje tudi naše možnosti v poljskem pokalu," je za spletno stran Legie dejal športni direktor Jacek Zielinski.

Dodal je, da je Verbič tehnično dober igralec z odlično kontrolo žoge. "Drugi igralci se mu ne bojijo podajati, ker zna veliko ustvariti. Ima ustrezne izkušnje, igral je na zelo dobri ravni v Koebenhavnu in Kijevu, tudi v evropskih pokalih," je še povedal Zielinski.

Verbič pa je poudaril, da je zelo zadovoljen s tem prestopom. "Legia je odličen klub z bogato zgodovino, je najboljši klub na Poljskem. Upam, da bom do konca sezone pomagal ekipi osvojiti pokal in igrati po najboljših močeh v ligi," je dejal Verbič, ki bo nosil številko 77.

Legia je v domači ligi trenutno komaj na 12. mestu med 18 ekipami. Je 15-kratni poljski prvak, prva je bila tudi v prejšnji sezoni.

Slovenski reprezentant je po novih predpisih Fife s poljskim gigantom sklenil pogodbo do konca junija, nato pa bo znova nogometaš Dinama, s katerim ima pogodbo sklenjeno do konca leta.

Z ukrajinskim velikanom je sicer v minulih štirih letih osvojil en državni naslov, dva ukrajinska pokala in dva ukrajinska superpokala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice