Svet
47919 ogledov

Nekdanji agent KGB-ja o tem, kam drvi Putin

Vladimir Putin Epa
Ugibanja o potencialnem načinu razmišljanja in novih potezah ruskega predsednika.

Nekdanji agent KGB-ja Jack Barsky je za CNN govoril o potencialnem načinu razmišljanja ruskega predsednika Vladimirja Putina, medtem ko se ruska invazija širi v Ukrajini. 

"Zastavljajo se številna vprašanja o njegovem mentalnem stanju. Dolgo časa je bil izoliran zaradi covida, ali pa smo to le slišali, o njegovem obnašanju tekom pandemije. Vidimo bizarne fotografije, ogromne mize, Putina, ki sedi nekaj metrov oddaljen od vseh ostalih. Kaj pa vi menite o njegovem trenutnem mentalnem stanju?" je novinar vprašal nekdanjega agenta KGB-ja. 

"Diktator kot je Vladimir Putin, ali kdorkoli, ki je na čelu neke države, mora imeti popolno zaupanje vase. Bilo je še več bizarnih fotografij Putina med njegovo politično kariero, spomnimo se, ko je polgol poziral na konju ali igral hokej proti ruski reprezentanci. Vse to nam govori, da on nima tistega malega glasu v svoji glavi, ki bi ga popravljal. On ima samozaupanje brez kakršnega koli dvoma. In če v vsakem trenutku mislite, da ste najpametnejša oseba v prostoru, si pripravljate teren za propad. Mislim, da je on prišel do te točke," je povedal Barsky. 

Vladimir Putin in hokej | Avtor: Profimedia Profimedia

"Povsem možno je, da je zanemaril informacije s terena in da zdaj krivi svoje agente, da so mu dali slabe informacije. Ne verjamem, ne morem verjeti, da niso vedeli, kako bodo Ukrajinci reagirali na vojaško posredovanje. Putin je te informacije verjetno ignoriral, ker je bil prepričan, da on ve bolje," je še povedal nekdanji agent KGB-ja Jack Barsky. 

Ubit ameriški novinar Brent Renaud. Ukrajina Svet Podrobnosti. "Moj prijatelj je bil ustreljen" Ukrajina Mauripolj nosečnica Svet Tako se je končala zgodba nosečnice na sliki

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Avatar Ferenc
    Ferenc 17:07 19.marec 2022.

    Ima jasen cilj za zaščito ruskih interesov , sredstva , podporo in voljo...kar se tiče Navalnega je tudi zanj Krim zaključena zgodba pa ni zabuhel v obraz. Za ostalo zahteva le to, kar bo EU itak, ko se bo pričelo ...prikaži večo pristopno pogajanje z Ukrajino...Sankcije bodo prizadele vse, le da EU za to nima opravičila

  • jan631 17:54 15.marec 2022.

    Zabruhli palček Putin, nikakor ne more prebolet travm iz otroštva ,ko so ga spolno zlorabljali.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:18 14.marec 2022.

    S Putinom ni nič narobe, je pač človek brez čustvene inteligence, je imel pa verjetno v preteklih dveh letih preveč časa za razmišljanje.