Šport > Nogomet
42784 ogledov

To je po napadu ostalo od ukrajinskega stadiona

FC Desna Černigiv Epa Stadion v Černigivu po obstreljevanju.
Ruska invazija pušča globoke sledove tudi na ukrajinski športni infrastrukturi.

Vojna v Ukrajini traja že skoraj tri tedne in mnoga večja mesta so občutila posledice srditih spopadov. Med njimi je Černigiv. Leži dobrih sto kilometrov severno od Kijeva, v bližini ukrajinsko-belorusko-ruske tromeje.

Černigiv, v zgodovinskih virih prvič omenjen na začetku 10. stoletja, je imel v letu 2021 skoraj 300.000 prebivalcev. V njem domuje nogometni klub Desna, ta je lani osvojila šesto mesto v ukrajinski elitni ligi.

FC Desna Černigiv | Avtor: Wikipedia Wikipedia

Desna je svoje domače tekme igrala na Mestnem stadionu, ki je nekoč nosil ime prvega kozmonavta Jurija Gagarina. Sprejel je 12.000 gledalcev. Danes je v ruševinah. Obstreljevanje ruskih sil je na nekoč ličnem objektu pustilo uničujoče posledice, kar nazorno kažejo fotografije.

FC Desna Černigiv | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V ukrajinski ligi je zaigralo že kar nekaj slovenskih nogometašev. V zadnjih dneh je tamkajšnje prebivalstvo najbolj navdušil zdaj že nekdanji član kijevskega Dinama - Benjamin Verbič. Slednji se je izkazal z donacijo.

ukrajinski vojaki Za obrambo domovine Šport Slovenski nogometni as navdušil Ukrajino! Razkrito, kaj vse je doniral vojski

Namestnica generalnega sekretarja ZN za politične zadeve Rosemary DiCarlo je v petek v Varnostnem svetu ZN povedala, da imajo Združeni narodi kredibilna poročila, da ruske sile v Ukrajini uporabljajo prepovedane kasetne bombe v napadih na civilne cilje v Mariupolju, Harkovu, Sumiju in Černigivu. Tovrstni napadi bi lahko predstavljali vojne zločine.

Komentarjev 6
  • Avatar Syn
    Syn 15:21 15.marec 2022.

    Ha.ha.. ja seveda. Rusi nimajo kaj bolj pametnega ciljat kot stadion. Dajte se zresnit "novinarji", ker si s takimi članki dejansko delate medvedjo uslugo. To bo prej delo ukrajinskih neonacistov Azov ali Tornado bataljona.

  • PaPajapopi 13:56 15.marec 2022.

    Prasci ruski... https://www.youtube.com/watch?v=-8zj7X8srx8

  • h4ck3r 12:57 15.marec 2022.

    Dva različna zorna kota...tudi na sliki kjer je prikazano "uničenje" se vidi da levo in desno tribuni še stojita. Zelo nazorno in neodvisno poročanje o popolnem uničenju objekta, konkretno podkrepljeno s slikovnim gradivom. :D Tak je izgledalo moje dvorišče pred ...prikaži več hišo med obnovo. ;-) Pa je Slovenija še vedno tu. :D

Sorodne novice