Gorenjska
2343 ogledov

Kranj: Zbrali za osem kombijev potrebščin, nastanili dve družini

Človekoljubna pomoč za begunce in prebivalce Ukrajine, MO Kranj arhiv MO Kranj Potrebščine zbirajo v treh šotorih na parkirišču pred Vojašnico Petra Petriča Kranj.
Štirinajst dni že tudi v Kranju v organizaciji Mestne občine Kranj in ob sodelovanju Rdečega križa in Fajdigove ambulante poteka zbiranje pomoči za prebivalce Ukrajine in begunce iz Ukrajine.

Kot so nam danes pojasnili iz kabineta župana, so v Mestni občini Kranj od 2. marca do vključno 14. marca zbrali za osem kombijev pomoči za begunce iz Ukrajine in odpeljali v zbirni center Kamnik pod Krimom.

Pomoč še naprej zbirajo vsak delovni dan med 12. in 17. uro v šotorih na parkirišču Vojašnice Petra Petriča (vhod pri pralnici AMZS oziroma Gasilsko reševalni službi Kranj). Na seznamu potrebščin, ki jih primanjkuje, so: medicinski pripomočki (kompleti prve pomoči, gaze, povoji ...), zdravila (ta lahko ljudje oddajo tudi v Fajdigovi ambulanti na Gosposvetski 9 v Kranju), higienski pripomočki, nepokvarljiva hrana, sveče, svetilke, generatorji, hrana za pse in mačke (briketi, konzerve), oblačil trenutno ne potrebujejo. Pristojni ob tem pozivajo, naj se prinaša uporabna oprema in pripomočki.

Občina bo namenila dve občinski stanovanji

Na vprašanje o številu nastanjenih beguncev v Kranju, pa smo iz županovega kabineta dobili odgovor, da se stvari dnevno spreminjajo."Gre za posamične primere prihodov beguncev, dogovarjanja za njihove namestitve pa potekajo preko različnih kanalov – pomagajo tako posamezniki kot organizacije, vlada, konzulat in veleposlaništvo. Podatki, s katerimi razpolaga Mestna občina Kranj in se nanašajo na prostore v njeni pristojnosti, so sledeči: dve družini sta nastanjeni v prostorih enega od kranjskih zavodov. V teh dneh pa bo Mestna občina Kranj namenila dve občinski stanovanji dvema ukrajinskima družinama v začasno uporabo."

 

Komentarjev 2
  • Pišmevuh 18:23 15.marec 2022.

    Kaj pa te ni Janša z enim kombijem šel? Nič ne mislite.

  • rd2dmk2 14:43 15.marec 2022.

    2 družini ! bravo ! hojs si prebral zdej pa lahk pride še ostalih 59,998 družijn. cel kranj je namestil dve (2).. a Hojs a si prašal mamo a bosta doma tud vidva imela eno ?. škoda da ma teflonski ...prikaži veči vikendi na hrvaškem. bi pa lahko zmago v svojo novo vilo sprejel nekaj beguncev, ne begunk. bo imel preveč problemov z zdravjem, pritisk pa take stvari.

Sorodne novice