To o Dončiću po eni sezoni menijo direktorji NBA ekip

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenski zvezdnik v vrstah Dallasa je v premierni sezoni navdušil strokovnjake v ZDA.
Oglej si celoten članek

Nova sezona lige NBA je pred vrati, z velikimi pričakovanji se v njo podajajo Dallas Mavericks. Na krilih Luke Dončića in Latvijca Kristapsa Porzingisa želijo v Teksasu konkurirati za končnico in mešati štrene najboljšim.

Nova sezona NBA Nepredvidljivo: Dončić je storil prav, da je nabiral mišice

Tako kot pred vsako sezono je spletna stran lige opravila anketo med športnimi direktorji vseh tridesetih NBA ekip in zastavila standardna vprašanja.

Po mnenju direktorjev bodo naslov v prihajajoči sezoni osvojili Los Angeles Clippers. Naslov najkoristnejšega igralca lige (MVP) naj bi šel še drugič zapored v roke Grka Giannisa Antetokounmpa, medtem ko ima največ možnosti za novinca leta - in torej naslednika Luke Dončića - Zion Williamson.

CELOTNE REZULTATE NBA ANKETE SI LAHKO OGLEDATE S KLIKOM NA TO POVEZAVO.

Pri vprašanju, okrog katerega igralca bi najraje zgradili ekipo za daljše obdobje, je največ direktorjev izbralo Antetokounmpa (86%), preostalih 14 odstotkov pa sta si porazdelila Anthony Davis in Dončić.

Pri vprašanju, kdo je najboljši neameriški košarkar v ligi, je večina prav tako izbrala Antetokounmpa (79%), sledita mu Srb Nikola Jokić (14%) in Dončić (7%).

Sodelujoči v anketi Dallasu niso pripisali uvrstitve v končnico, zato pa jih kar 21 odstotkov meni, da bodo Telički ekipa, ki bo najbolj napredovala po številu doseženih zmag. Več glasov (38%) so zbrali le Los Angeles Lakers.

Kar 28 odstotkov vprašanih je trenerja Dallasa Ricka Carlisleja navedlo kot strokovnjaka, ki zna najbolje prilagoditi taktiko med potekom srečanja.

Ponudba "Vem, koliko sem vreden, 90 milijonov je žalitev"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.