To Rogliču prinaša drugi teden španske Vuelte

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Boj za rdečo majico se bo še dodatno razplamtel.
Oglej si celoten članek

Slovenski as Primož Roglič bo kot vodilni kolesar začel drugi teden dirke po Španiji. Že danes je na sporedu nepredvidljiva deseta etapa od Roquetas de Marja do Rincón de la Victorie (189 km), ki bi lahko malce premešala karte med favoriti za končno zmago. Kasneje v tednu sledita še dve razgibani, ravninska in konec tedna še dve gorski etapi.

V lovu na tretjo zaporedno skupno zmago ima 31-letni Kisovčan 28 sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom in že 1:21 minute pred njegovim moštvenim kolegom, Kolumbijcem Miguelom Ángelom Lópezom. Pred Vuelto bržčas glavni tekmec Rogliču v lovu na rdečo majico, Kolumbijec Egan Bernal za slovenskim asom na petem mestu zaostaja 1:52 minute.

Vsakršna prednost je za Rogliča dobrodošla, a dlje kot bo trajala Vuelta, težje bo komu za dan ali dva prepustiti majico vodilnega. Njegovo moštvo Jumbo-Visma bo tako pod vse večjim pritiskom, a se je vsaj v nedeljski gorski etapi z več kot 4000 višinskimi metri zelo izkazala.

Zakaj je drugačen? Razkril skrivnost Rogličevih uspehov: "Tega mu preprosto ni treba početi!"

Danes favorite čaka zanimiv test v andaluzijski etapi, v kateri bodo bržčas na račun prišli ubežniki. V kolikor pa bo glavnina nadzorovala zaostanek za ubežniki, pa bi se lahko razplamtel tudi boj za etapno zmago na zahtevnem vzponu na Puerto de Almachar, ki prinaša bonifikacijske sekunde.

Čeprav ga organizatorji dirke vodijo kot 10,9 km dolg vzpon z relativno nizkim povprečnim naklonom 4,9 %, so zadnji štirje kilometri in pol zelo zahtevni z devetodstotnim povprečnim naklonom. Po vrhu vzpona sledi še 12 km dolg spust in trije ravninski kilometri do cilja v Rincón de la Victorii. Etapa se bo začela ob 12.47, v cilju pa najboljše pričakujejo okoli 17.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.