To se na SP v atletiki še nikoli ni zgodilo

Foto: Profimedia
Na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki so bili gledalci priča nenavadnemu teku.
Oglej si celoten članek

Atlet iz Grenade Bralon Taplin je v tem letu zabeležil najhitrejši čas v teku na 400 metrov, s tem pa je bil tudi eden izmed glavnih favoritov za zlato kolajno na svetovnem prvenstvu, ki ga gosti Birmingham. A današnji predtek se za Taplina ni končal po željah. V cilj je sicer pritekel kot najhitrejši, a bil kasneje diskvalificiran.

Vse skupaj niti ne bi poželo velike pozornosti, če ne bi ista usoda doletela tudi njegovih tekmecev, prav vsi so bili izločeni zaradi teka izven svoje proge. Že prej je bil sicer diskvalificiran še en favorit, Abdalelah Haroun je prehitro startal, Katarec pa je pred dvema letoma osvojil srebrno kolajno. S časom 46,37 bi imel Taplin sicer najboljši čas pred polfinalnima obračunoma.

Z diskvalifikacijo zaradi prestopa v drugo stezo se je lani na evropskem prvenstvu v Beogradu sicer srečal tudi trenutno najboljši slovenski tekač Luka Janežič. Ta je tokrat po izključitvi Taplina sicer v polfinale napredoval z najboljšim rezultatom (46,45). "Kaj naj rečem, lažje kot sem pričakoval, sem prišel v polfinale, sedaj pa gremo v finale," je napovedal Janežič. 

Dvoransko SP Janežič najhitrejši v kvalifikacijah, slovo Horvatove

Polfinale na 400 metrov za moške bo na sporedu ob 22.06. Finalni tek bo v soboto ob 22.20.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.