Šport
8793 ogledov

To se na SP v atletiki še nikoli ni zgodilo

Bralon Taplin
Na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki so bili gledalci priča nenavadnemu teku.

Atlet iz Grenade Bralon Taplin je v tem letu zabeležil najhitrejši čas v teku na 400 metrov, s tem pa je bil tudi eden izmed glavnih favoritov za zlato kolajno na svetovnem prvenstvu, ki ga gosti Birmingham. A današnji predtek se za Taplina ni končal po željah. V cilj je sicer pritekel kot najhitrejši, a bil kasneje diskvalificiran.

Vse skupaj niti ne bi poželo velike pozornosti, če ne bi ista usoda doletela tudi njegovih tekmecev, prav vsi so bili izločeni zaradi teka izven svoje proge. Že prej je bil sicer diskvalificiran še en favorit, Abdalelah Haroun je prehitro startal, Katarec pa je pred dvema letoma osvojil srebrno kolajno. S časom 46,37 bi imel Taplin sicer najboljši čas pred polfinalnima obračunoma.

Z diskvalifikacijo zaradi prestopa v drugo stezo se je lani na evropskem prvenstvu v Beogradu sicer srečal tudi trenutno najboljši slovenski tekač Luka Janežič. Ta je tokrat po izključitvi Taplina sicer v polfinale napredoval z najboljšim rezultatom (46,45). "Kaj naj rečem, lažje kot sem pričakoval, sem prišel v polfinale, sedaj pa gremo v finale," je napovedal Janežič. 

Luka Janežič Dvoransko SP Šport Janežič najhitrejši v kvalifikacijah, slovo Horvatove

Polfinale na 400 metrov za moške bo na sporedu ob 22.06. Finalni tek bo v soboto ob 22.20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.