Toliko glasov je v desetih letih Ronaldo podelil Messiju

Foto: Epa cristiano ronaldo
Superzvezdnik Juventusa tudi tokrat ni vrnil usluge svojemu večnemu rivalu.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v ponedeljek v Milanu podelila nagrade najboljšim nogometašem v letu 2019. Prvič je priznanje The Best FIFA Men's Player prejel Lionel Messi (Barcelona), ki je po številu glasov ugnal sicer glavnega favorita Virgila van Dijka (Liverpool) in rivala Cristiana Ronalda (Juventus).

The Best FIFA presenetila z izborom najboljšega na svetu

Pravico do glasovanja je imela tudi najboljša trojica, glasovni lističi pa razkrivajo, da četudi je Ronaldo z besedami zelo radodaren do argentinskega virtuoza, mu pod nobenim pogojem ne bo pomagal osvajati individualnih nagrad.

Napadalec Barcelone je namreč še drugo leto med najboljšo trojico nogometašev uvrstil tudi zvezdnika Juventusa, ta pa mu tudi tokrat ni vrnil usluge. Argentinec je izbral Sadia Maneja na prvem, Ronalda na drugem in Frenkieja de Jonga na tretjem mestu, medtem ko se je Ronaldo odločil za Matthijsa de Ligta, de Jonga in Kyliana Mbappeja.

Igralec sezone Van Dijk glasoval za Messija, ta za Ronalda, slednji pa ...

Zanimivo je, da Ronaldo doslej še nikoli ni glasoval za Messija, čeprav javno vselej priznava njegovo nogometno veličino, z izbranimi besedami pa je o rivalu spregovoril tudi v enem izmed zadnjih intervjujev.

"Messi je del nogometne zgodovine. Potrebujem šest, sedem ali osem zlatih žog, če želim biti pred njim. Mislim, da si jih zaslužim. Oder si deliva že zadnjih 15 let. Ne vem, če se je to že kdaj zgodilo v nogometu, da sta dva igralca tako dominantna. To ni kar tako. Dobro se razumeva. Nisva še skupaj večerjala, vendar upam, da bova nekoč v prihodnosti," je dejal Portugalec.

Foto: Epa cristiano ronaldo

xxx

Ne bo odnehal Ronaldo mrzlično išče tri uslužbenke McDonaldsa

Glasovi Lionela Messija:

2010: Ni glasoval

2011: Xavi, Iniesta, Aguero

2012: Iniesta, Xavi, Aguero

2013: Iniesta, Xavi, Neymar

2014: Di Maria, Iniesta, Mascherano 

2015: Suarez, Neymar, Iniesta

2016: Suarez, Neymar, Iniesta

2017: Suarez, Iniesta, Neymar

2018: Modric, Mbappe, Ronaldo

2019: Mane, Ronaldo, De Jong
 

Glasovi Cristiana Ronalda:

2010: Xavi, Casillas, Sneijder

2011: Ni glasoval

2012: Ni glasoval

2013: Falcao, Bale, Ozil

2014: Ramos, Bale, Benzema

2015: Benzema James, Bale

2016: Bale, Modric, Ramos

2017: Modric, Ramos, Marcelo

2018: Varane, Modric, Griezmann

2019: De Ligt, De Jong, Mbappe

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.