Tragedija v ZDA! NBA-jevec preminil pri vsega 25 letih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri 25 letih umrl je bivši član lige NBA, ki je bil izbran celo v prvem krogu nabora.
Oglej si celoten članek

Umrl je nekdanji profesionalni košarkar, član lige NBA, Caleb Swanigan. Kot poročajo ameriški mediji, je umrl naravne smrti. Star je bil vsega 25 let.

Swanigan je blestel na kolidžu Purdue in je veljal za enega izmed najboljših krilnih centrov svoje generacije, kar mu je prineslo tudi izbor v prvem krogu nabora. Potem ko je bil soglasno izbran v prvo ekipo All-American, so ga kot 26. na NBA Draftu leta 2017 izbrali Portland Trail Blazers.

Foto: Profimedia Caleb Swanigan

Sredi druge sezone so ga Stezosledci poslali k Sacramento Kings, a že po slabem letu je bil zamenjan nazaj v Portland. Zaradi osebnih razlogov se tekom pandemije ni želel udeležiti slovitega "NBA mehurčka" v Disenylandu, s tem pa se je njegova kariera tudi zelo zgodaj zaključila.

V najmočnejši ligi na svetu je odigral vsega 75 tekem in imel povprečje 2,4 točk, 2,9 skokov in 0,7 asistenc na tekmo. Svojo najboljše predstave pa je prikazoval tekom svojega drugega obdobja pri Portlandu, ko je povprečno dosegal 3 točke, 4,7 skokov in 1,5 asistenc na tekmo.

Foto: Profimedia Caleb Swanigan

Košarkar, ki je bil leta 2017 izbran celo v prvem krogu nabora, je tako zadnjo tekmo v ligi NBA odigral spomladi 2020. Po koncu kariere je imel težave s prekomerno težo.

Propad NBA asa Še pred letom igral v NBA, zdaj ima več kot 200 kg ter težave s policijo

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.