Tratnik zablestel v Gradcu, pred njim le zvezdnik

Foto: Epa
Foto: Epa
Na avstrijskem Štajerskem je potekala zanimiva dirka.
Oglej si celoten članek

Prvi favorit Britanec Geraint Thomas je zmagovalec kriterija Gradca, kolesarske dirke po starem mestnem jedru tega največjega mesta na avstrijskem Štajerskem. Izkazal se je tudi slovenski kolesarski as Jan Tratnik, ki je osvojil drugo mesto.

Posebne razmere Touru se obeta zgodovinska in zelo opazna sprememba

Nekdanji olimpijski prvak in zmagovalec Toura Thomas, letos tretji na francoski pentlji, je po šestdesetih 980 metrov dolgih krogih pred pisano množico navijačev dobil sklepni sprint v dvoboju s Tratnikom. Omenjena dva sta pobegnila v 57. krogu.

Glavnina je prišla v cilj z nekaj sekundami zaostanka, najmočnejši pa je bil Avstrijec Marco Haller, ki je zasedel najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Na jubilejni 25. kriterijski dirki bi moral nastopiti tudi Primož Roglič, a je nastop zaradi poškodbe konec tedna odpovedal.

Kolesarska legenda Oglasil se tudi glavni kritik Jumbo-Visme in presenetil: "Roglič je ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.