Trikratni olimpijski prvak nenadoma najavil konec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Igre v Pekingu bodo zadnje tekmovanje za trikratnega olimpijskega prvaka.
Oglej si celoten članek

Ameriški deskarski zvezdnik Shaun White, trikratni olimpijski zmagovalec v snežnem žlebu, je danes potrdil, da po zimskih olimpijskih igrah v Pekingu končuje bogato kariero.

"To bo moje zadnje tekmovanje, kar je nekaj zelo posebnega," je po poročanju spletnega portala Olympics dejal 35-letnik. Američan je že prej napovedoval, da bodo letošnje igre njegove zadnje, zdaj pa je potrdil, da bo športno kariero končal že po Pekingu.

Foto: Profimedia Shaun White

White je obenem poudaril, da mu na igrah ni treba ničesar dokazovati in da preprosto uživa v vsakem trenutku zadnjih olimpijskih iger.

Njegov nastop na Kitajskem je bil sicer zaradi poškodbe gležnja vprašljiv, poleg tega je decembra tudi prebolel covid-19, a se je na koncu vseeno uvrstil v ameriško reprezentanco.

Velikan Olimpijski prvak s pridruženimi boleznimi opisal izkušnjo s covidom

Petintridesetletni zvezdnik deskarskega športa bo v kitajski prestolnici nastopil že na petih olimpijskih igrah. V snežnem žlebu je slavil v Torinu 2006, v Vancouvru 2010 in na zadnjih igrah v Pyeongchangu 2018. V Sočiju leta 2014 je bil četrti.

Kvalifikacije snežnega žleba bodo v sredo, 9. februarja, finale za moške pa sledi dva dneva pozneje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.