Troboja Powell-Gay-Bolt spet ne bo

Foto: Žurnal24 Letos je Asafa v dobri formi, a ga mučijo poškodbe. Škoda za navijače. (Foto: Re
Ljubitelji atletike se bomo spet obrisali pod nosom. Letos še nismo videli troboja najhitrejših treh Zemljanov in ga ne bomo niti v petek, saj je Asafa Powell odpovedal nastop v Stockholmu.
Oglej si celoten članek
Hudo mi je, saj sem to sezono tekel zelo dobro in upal, da lahko zmagam v Stockholmu. A bolečine so tako hude, da verjetno sploh ne bi mogel priteči v cilj.
Asafa Powell

Težko pričakovani troboj najboljših sprinterjev sveta, ki so ga napovedovali za petkov miting diamantne lige v Stockholmu, bo le dvoboj. Jamajčan Asafa Powell je zaradi poškodbe namreč odpovedal sodelovanje na tekmi, kjer bi se prvič po lanskem svetovnem prvenstvu neposredno pomeril z rojakom Usainom Boltom in Američanom Tysonom Gayem. "Danes je Asafa preizkušal start iz blokov, vendar je pri tem čutil močne bolečine," so sporočili iz tabora jamajškega sprinterja.

Švedski prireditelji so pred tednom dni sporočili, da so se dogovorili za nastop z Usainom Boltom, svetovnim in olimpijskim prvakom ter rekorderjem v tekih na 100 in 200 metrov. Najhitrejši človek na svetu je bil zadnji kamenček v mozaiku nastopa treh najboljših v prestižnem teku na 100 metrov, toda načrte jim je zdaj preprečila poškodba Powella.

Kot so sporočili iz tabora lanskega dobitnika brona na SP, je Powell staknil manjšo poškodbo dimelj že na mitingu diamantne lige v Parizu, pozneje pa so se pridružile še težave s hrbtom in kolenom. Powell zdaj po desetdnevnem počitku sicer že trenira, a bolečine so bile predvsem ob startih prehude, zato se je odločil, da na Švedskem ne bo nastopil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.