Šport
18 ogledov

Troboja Powell-Gay-Bolt spet ne bo

Letos je Asafa v dobri formi, a ga mučijo poškodbe. Škoda za navijače. (Foto: Re Žurnal24 main
Ljubitelji atletike se bomo spet obrisali pod nosom. Letos še nismo videli troboja najhitrejših treh Zemljanov in ga ne bomo niti v petek, saj je Asafa Powell odpovedal nastop v Stockholmu.
Hudo mi je, saj sem to sezono tekel zelo dobro in upal, da lahko zmagam v Stockholmu. A bolečine so tako hude, da verjetno sploh ne bi mogel priteči v cilj.
Asafa Powell

Težko pričakovani troboj najboljših sprinterjev sveta, ki so ga napovedovali za petkov miting diamantne lige v Stockholmu, bo le dvoboj. Jamajčan Asafa Powell je zaradi poškodbe namreč odpovedal sodelovanje na tekmi, kjer bi se prvič po lanskem svetovnem prvenstvu neposredno pomeril z rojakom Usainom Boltom in Američanom Tysonom Gayem. "Danes je Asafa preizkušal start iz blokov, vendar je pri tem čutil močne bolečine," so sporočili iz tabora jamajškega sprinterja.

Švedski prireditelji so pred tednom dni sporočili, da so se dogovorili za nastop z Usainom Boltom, svetovnim in olimpijskim prvakom ter rekorderjem v tekih na 100 in 200 metrov. Najhitrejši človek na svetu je bil zadnji kamenček v mozaiku nastopa treh najboljših v prestižnem teku na 100 metrov, toda načrte jim je zdaj preprečila poškodba Powella.

Kot so sporočili iz tabora lanskega dobitnika brona na SP, je Powell staknil manjšo poškodbo dimelj že na mitingu diamantne lige v Parizu, pozneje pa so se pridružile še težave s hrbtom in kolenom. Powell zdaj po desetdnevnem počitku sicer že trenira, a bolečine so bile predvsem ob startih prehude, zato se je odločil, da na Švedskem ne bo nastopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.