Udarec za Švico: Feuz končal sezono

Foto: EPA
Foto: EPA
Po upokojitvi legendarnega Didierja Cuchea je švicarski tabor ostal brez še enega specialista za smuk in superveleslalom, 25-letnega Beata Feuza, ki bo zaradi ponavljajočih se težav z levim kolenom izpustil celotno novo sezono.
Oglej si celoten članek

Feuz je minulo sezono končal na drugem mestu v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in v posebnem smukaškem seštevku. Švicarski zvezdnik, ki so ga mnogi že postavljali za naslednika Cuchea ter enega izmed glavnih švicarskih favoritov za veliki kristalni globus ter kolajne na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, je spomladi prestal operacijo na kolenu, vendar pa po informacijah, ki so pricurljale iz švicarskega tabora, ni še v celoti okreval.

Feuz je tako izpustil veleslalomski uvod v sezono na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Po operaciji se je soočal s ponavljajočim se vnetjem, avgusta pa je sledil še padec med pripravami v Argentini, ki je le še poslabšal težave. Zaradi krvavitve in vnetja v predelu kolena so tako Feuza vnovič sprejeli v bolnišnici v Bernu.

Beli cirkus se je sicer že preselil onstran Atlantika, kjer moški del karavane v kanadskem Lake Louisu v soboto in nedeljo čakata prvi preizkušnji svetovnega pokala v smuku in superveleslalomu. Medtem ko alpske smučarke v Aspnu čakata veleslalom in slalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.