Šport
22 ogledov

Udarec za Švico: Feuz končal sezono

beat feuz EPA
Po upokojitvi legendarnega Didierja Cuchea je švicarski tabor ostal brez še enega specialista za smuk in superveleslalom, 25-letnega Beata Feuza, ki bo zaradi ponavljajočih se težav z levim kolenom izpustil celotno novo sezono.

Feuz je minulo sezono končal na drugem mestu v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in v posebnem smukaškem seštevku. Švicarski zvezdnik, ki so ga mnogi že postavljali za naslednika Cuchea ter enega izmed glavnih švicarskih favoritov za veliki kristalni globus ter kolajne na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, je spomladi prestal operacijo na kolenu, vendar pa po informacijah, ki so pricurljale iz švicarskega tabora, ni še v celoti okreval.

Feuz je tako izpustil veleslalomski uvod v sezono na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Po operaciji se je soočal s ponavljajočim se vnetjem, avgusta pa je sledil še padec med pripravami v Argentini, ki je le še poslabšal težave. Zaradi krvavitve in vnetja v predelu kolena so tako Feuza vnovič sprejeli v bolnišnici v Bernu.

Beli cirkus se je sicer že preselil onstran Atlantika, kjer moški del karavane v kanadskem Lake Louisu v soboto in nedeljo čakata prvi preizkušnji svetovnega pokala v smuku in superveleslalomu. Medtem ko alpske smučarke v Aspnu čakata veleslalom in slalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.