Šport
51 ogledov

Hitri Hirscher za las ušel katastrofi

Hirscher Reuters
Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v alpskem smučanju Marcel Hirscher je za las ušel katastrofi, ko je v prometni nesreči povsem uničil svoj avtomobil. Po izjavah avstrijske alpske ekipe jo je Hirscher srečno odnesel predvsem po zaslugi dobrih refleksov.

V nesreči je Avstrijec utrpel le nekaj modric, čuti pa tudi bolečine v vratu. Zmagovalec dvanajstih tekem v alpskem smučanju se je peljal iz Abtenaua v Annaberg, ko je bil prisiljen ostro zaviti, da bi se izognil trčenju s tovornjakom, ki je pripeljal po napačni strani ceste.

''Milijon angelov varuhov. V redu sem, ne skrbite. Sem na rutinskem pregledu v bolnišnici,'' je na svojem Facebook profilu zapisal najboljši smučar lanske sezone. V nesreči je izgubil avtomobil, ki ga je dobil kmalu po zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zaradi lažjih poškodb so ga sprejeli v bolnišnico v Salzburgu.

Nesreča se je zgodila v bližini Altenmarkta, kjer se je leta 2001 v nesreči z motorjem poškodoval dvakratni olimpijski zmagovalec Hermann Maier, ki je takrat skoraj končal svojo bogato športno kariero. Na istem območju se je pred več kot dvajsetimi leti smrtno ponesrečil Rudi Nierlich, bolj znan kot dobitnik treh zlatih medalj na svetovnih prvenstvih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.