Šport
20 ogledov

Schladming čaka na 350 tisoč obiskovalcev

Hirscher globus Schladming finale svetovni pokal alpsko smučanje slalom Reuters
Na avstrijskem Štajerskem se pospešeno pripravljajo na začetek zimske turistične sezone, v kateri bo eden od vrhuncev svetovno prvenstvo alpskih smučarjev v Schladmingu, ki se bo začelo čez 82 dni. Avstrijci pričakujejo, da bo prireditev privabila kar 350.000 obiskovalcev, zelo zadovoljni pa so s prodajo vstopnic.

Kot je povedal poslovodja turističnega združenja Hermann Gruber, so že pred mesecem dni prodali več kot 110.000 vstopnic, že zdaj je na voljo malo vstopnic za dogodke ob koncu tedna, ostalih pa je še dovolj.

A na obisk so se v Schladmingu dobro pripravili, do decembra pa bo ožja regija v Schladmingu in okolici gostom ponudila dodatnih 1200 novih ležišč, pa tudi Schladming je povsem spremenjen, saj so v infrastrukturo vložili 400 milijonov evrov.

Za goste imajo pripravljene različne pakete vstopnic, posebej pa promovirajo paket, ki vključuje ogled ene tekme za svetovno prvenstvo, nočitev in enodnevno smučarsko vozovnico po ceni 119 evrov.

Na odprtju Costner in Schwarzenegger

Najbolj ponosni so na odprtje, na katerem bosta med drugim nastopila holywoodska zvezdnika Kevin Costner in Arnold Schwarzenegger, obljubljajo pa številna presenečenja. A živahno bo med prvenstvom prav vse dni.

V Avstriji ne skrivajo, da je svetovno prvenstvo alpskih smučarjev vedno pomemben dogodek tudi za razvoj regije. Prav zato obstaja izredno zanimanje za prirejanje prvenstev, ki zagotavljajo razvoj turistične infrastrukture.

Avstrijska Štajerska je prav zato že leta 2009 gostila prvenstvo deskarjev in telemark smučarjev, prihodnje leto svetovno prvenstvo alpskih smučarjev, leta 2015 pa bo tam na sporedu prvenstvo smučarjev prostega sloga in deskarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.