Udarne novice v zvezi z združitvijo Jumba in Soudala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Združitev Jumbo-Visme in Soudal QuickStepa naj bi bila že v polnem zagonu.
Oglej si celoten članek

Kolesarski svet je v nestrpnem pričakovanju razpleta udarne zgodbe o domnevni združitvi kolesarskih ekip Jumbo-Visma in Soudal-QuickStep.

Po najnovejših informacijah naj bi šef nizozemske ekipe Richard Plugge obvestil Mednardno kolesarsko zvezo (Uci), da bodo načrtovano združitev dokončno realizirali leta 2024, poroča belgijski Het Laarste Niuews.

V zakulisju naj bi potekali intenzivni pogovori med vsemi glavnimi akterji, čeprav je šef Soudala Patrick Lefevere odločno zanikal, da se je v ponedeljek na sedežu Jumbo-Visme sestal z visokimi predstavniki nizozemske ekipe. 

Obleganje Rogliča snubijo z vseh strani: "Kdo ga ne bi želel v ekipi?"

Foto: Profimedia Richard Plugge Plugge je načrte za osnovanje "super ekipe" že predstavil predsedniku krovne kolesarske zveze Davidu Lappartientu, s katerim naj bi določila datum za sestanek med šefom Jumbo-Visme, UCI-jem ter predstavniki Soudal-QuickStepa.

V novonastali ekipi naj bi Plugge zasedel položaj generalnega direktorja, Merijn Zeeman pa bi prevzel vlogo glavnega trenerja. Lefevere, trenutno vodja ekipe Soudal Quick-Stepa, bi prevzel mesto v nadzornem odboru.

Seznanitev krovne kolesarske zveze je pomemben korak na poti do združitve, saj je soglasje UCI-ja ključno za realizacijo ambicioznega projekta. UCI deluje v skladu z določenimi predpisi, ki se nanašajo na licenciranje ekip, in vsak profesionalni kolektiv mora tekmovati v skladu s temi pravili.

Rok za predložitev vse potrebne dokumentacije v zvezi z bančnimi zagotovili, imenom moštva, sedežem, generalnim direktorjem, pokrovitelji, direktorji in kolesarji je 15. oktobra. Neupoštevanje tega roka lahko privede do finančnih sankcij, čeprav je v nekaterih posebnih okoliščinah predvidena tudi možnost izjem.

Jumbo-Vismo ima novega pokrovitelja

Foto: Profimedia Amazon Veliki premiki se dogajajo tudi na področju financ, saj naj bi Jumbo-Visma po poročanju Wielerflitsa sklenila dogovor o sodelovanju z ameriško multinacionalko, trgovinskim podjetjem Amazon. Novico je v televizijskem programu Today Inside potrdil nizozemski marketinški strokovnjak Chris Woerts.  Ameriški gigant ne bo prevzel vloge glavnega pokrovitelja, temveč se bo ekipi pridružil kot drugi sponzor.

Predvideno je tudi sodelovanje s proizvajalcem koles Specalized, s katerimi dirka prvi zvezdnik Soudala Remco Evenepoel.  HLN poroča, da je v začetku tega tedna prišlo do sestanka med izvršnim odborom Jumbo-Visme, katere člani tekmujejo s kolesi znamke Cervelo, in predstavniki omenjenega ameriškega proizvajalca.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.