Ugnal svetovnega prvaka in oblekel rumeno majico

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstralec Michael Matthews (Sunweb) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Švici.
Oglej si celoten članek

Etapo, ki se je začela v Menzikenu, končala pa po 159,3 kilometra v Bernu, je Michael Matthews dobil v ciljnem sprintu pred Slovakom Petrom Saganom (Bora-Hansgrohe) in Nemcem Johnom Degenkolbom (Segafredo), z zmago pa je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Tretja etapa dirke po Švici se je sicer po pričakovanjih končala v ciljnem sprintu. Dolgo sta bila v vodstvu Nizozemec Elmar Reinders in Danec Lasse Norman Hansen, ki sta še dobrih 60 km pred ciljem imela več kot šest minut prednosti. Vendar je bila glavnina v ozadju dovolj pazljiva, da se je še pravi čas podala v lov za ubežnikoma, etapo pa je odločal ciljni sprint. Pred vstopom v ciljno ravnino v glavnem švicarskem mestu so morali kolesarji premagati še 900 metrski vzpon, največ moči pa je na koncu imel 26-letni Matthews, ki je tudi po zaslugi Niklasa Arndta prišel v najboljši položaj in do zmage pred aktualnim svetovnim prvakom Saganom in Degenkolbom.

"Na prejšnjih vzponih nisem bil ravno v najboljšem položaju, toda zato sem toliko bolje opravil z zadnjim vzponom pred ciljem. V veliko pomoč mi je bil Arndt, ki je opravil veliko delo. Glede na to, da je imela ekipa Sunweb v zadnjem času veliko uspeha verjamem, da nam bo do konca dirke uspelo ubraniti rumeno majico," je v prvi televizijski izjavi dejal Matthews, ki je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Na drugem mestu je v skupnem seštevku namreč še en kolesar ekipe Sunweb, nedavni zmagovalec dirke po Italiji, Nizozemec Tom Dumoulin, ki je bil danes v času zmagovalca na 22. mestu, 11 sekund pa na tretjem mestu zaostaja Sagan. Dozdajšnji nosilec rumene majice Švicar Stefan Küng (BMC) je v cilj prišel z 19 sekundami zaostanka, tako da je v skupnem seštevku zdaj na 12. mestu (+0:26).

Dobro je z današnjo etapo opravil Simon Špilak (Katjuša), predlanski zmagovalec dirke po Švici, ki je v cilj prišel kot 17. v času zmagovalca, v skupnem pa je napredoval na 29. mesto (+0:37). Druga dva slovenska kolesarja nista bila v ospredju, od dveh članov ekipe UAE Emirates je bil hitrejši Matej Mohorič, ki je z zaostankom 1:14 etapo končal na 87. mestu, medtem ko je bil Marko Kump 142. (+3:42). V skupni uvrstitvi je Mohorič 93. (+11:46), Kump pa 151. (+11:52).

Kolesarje na dirki po Švici v torek čaka četrta etapa, ki jo bodo po startu v Bernu po 150,2 kilometra končali z vzponom na Villars-sur-Ollon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.