Umrl je Niki Lauda

Foto: Epa
Foto: Epa
Umrl je sloviti dirkač in nekdanji svetovni prvak formule 1 Niki Lauda. Star je bil 70 let.
Oglej si celoten članek

Kot je sporočil njegov zdravnik Walter Klepetko, je Lauda umrl spokojno v spanju, obkrožen z družinskimi člani. Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 je 22. februarja letos dopolnil 70 let starosti.

Na nitki Legendarni Lauda v kritičnem stanju po operaciji

"Njegovi izjemni dosežki, ki jih je dosegel kot športnik in poslovnež, nikoli ne bodo pozabljeni," so zapisali v izjavi za javnost.

stanje je resno Zapleti: Niki Lauda na intenzivnem oddelku

Avstrijec je bil v formuli 1 trikrat svetovni prvak v letih 1975, 1977 in 1984 s Ferrarijem in McLarnom, po koncu dirkaške kariere pa se je preizkusil v vlogah podjetnika in poslovneža.

Zgodovina formule 1 je polna dramatičnih nesreč. V eni najbolj znanih iz leta 1976 je bil udeležen tudi Lauda. Kot aktualni svetovni prvak je na Nürburgringu doživel pravi inferno, a preživel. Zgodba je dobila tudi filmsko upodobitev v Hollywoodu. Le šest tednov po nesreči je Lauda kljub hudim opeklinam spet sedel v bolid, na koncu pa izgubil dvoboj za naslov svetovnega prvaka z Britancem Jamesom Huntom. Leta 1977 je bil spet prvak, tretjič je bil najboljši na svetu leta 1984.

Foto: Instagram niki lauda

Magazin Niki Lauda šokiral RTL

Avstrijec je bil v formuli 1 trikrat svetovni prvak s Ferrarijem in McLarnom. Ob dirkaški karieri oziroma po koncu te se je podal v podjetniške in poslovne vode kot ustanovitelj letalskih družb Lauda Air in nato flyNiki.

Lauda je avgusta lani prestal transplantacijo pljuč. V začetku leta je bil sprejet v dunajsko bolnišnico zaradi zapletov po okužbi z gripo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.