Umrl jugoslovanski reprezentant, legenda Maribora in Dinama

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Izdihnil je športnik, ki se je zapisal v srca mnogih navijačev.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji poročajo, da je v 82. letu življenja po daljši bolezni umrl Stjepan Lamza, nekdanji jugoslovanski nogometni reprezentant, ki je v zgodnji fazi kariere, to je sicer začel v Segesti iz Siska, preživel tudi v mariborskem Braniku. 

Odhod v Zagreb, kjer je z Dinamom osvojil dva naslova jugoslovanskega pokalnega prvaka, so igralcu zvezne vrste omogočile prav dobre igre v dresu Štajercev.

Za reprezentanco Jugoslavije je Stjepan Lamza odigral sedem tekem.

Priljubljeni Štef je bil član zlate generacije zagrebškega Dinama, ki je leta 1967 osvojila pokal velesejemskih mest. V finalu so v skupnem seštevku dveh tekem "plavi" takrat premagali angleški Leeds United (2:0). Oba gola so zabili na domačem Maksimiru.

Lamza je Dinamo zapustil leta 1968 in nato igral še za Rijeko, Zagreb, Châteauroux in Croatio Melbourne. V Avstraliji je leta 1972 tudi sklenil kariero.

Velikana Črn dan za nogomet, odšli sta dve legendi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:42 13. Januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.