Umrl nekdanji svetovni rekorder

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Umrl je nekdanji nemški atlet, ki si je z Jesse Owensom delil svetovni rekord v teku na 100 metrov.
Oglej si celoten članek

V 88. letu starosti je po kratki bolezni umrl nekdanji nemški sprinter Heinz Fütterer, ki je leta 1954 na mitingu v Yokohami izenačil takratni svetovni rekord v teku na 100 metrov. Čas 10,2 sekunde je sicer prvi dosegel sloviti Američan Jesse Owens leta 1936.

Olimpijski spomin OI 1936: štiri zlate medalje temnopoltemu

Šport Owensovi zlati medalji na dražbo

Fütterer je v karieri med letoma 1954 in 1958 osvojil še tri naslove evropskega prvaka, leta 1956 pa olimpijski bron v štafeti 4 x 100 m.

Foto: Profimedia Heinz Fütterer

Leta 1954 je bil izbran tudi za najboljšega nemškega športnika, premagal je kapetana nemške nogometne reprezentance, takratne svetovne prvakinje, Fritza Walterja.

Foto: Twitter Heinz Fütterer

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.