Uresničil svojo največjo željo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometni reprezentant Jure Dolenec si je od malih nog želel postati rokometaš Barcelone. Zdaj mu je to tudi uspelo.
Oglej si celoten članek

Osemindvajsetletni levičar, ki je kariero začel v Škofji Loki, je s Katalonci podpisal petletno pogodbo. Dolenec je bil od leta 2013 član Montpellierja.

''Odkar sem začel igrati rokomet, je bila moja največja želja nekoč igrati za Barcelono, ki je bila zame vselej najboljši klub, za katerega navijam tudi v nogometu. To je uresničitev sanj in presrečen sem, da je prišlo do tega prestopa,'' je povedal Dolenec.

Pogajanja so bila dolgotrajna, saj je imel s francoskim velikanom sklenjeno pogodbo za naslednji dve sezoni. ''Dogovori so potekali precej časa, saj sem imel še dveletno pogodbo z Montpellierjem, tako da sta se morala o vseh podrobnostih dogovoriti tudi oba kluba. Zahvaljujem se vodstvu, trenerju, soigralcem in navijačem, s katerimi sem preživel štiri krasna leta ter osvojil tudi nekaj naslovov. To nam je uspelo v času Paris St. Germaina, ki ima ogromni proračun in izjemne igralce. Še posebej se zahvaljujem družini, ki mi je vselej nudila veliko podpore, brez katere ne bi bilo mogoče uspeti,'' je povedal 28-letnik in dodal, da si želi z Barcelono postati evropski prvak.

V francoski ligi je Dolenec v 87 tekmah dosegel 322 golov, v letošnjih 13 tekmah 55. Za reprezentanco je doslej odigral 380 tekem, v katerih je dosegel 106 golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.