Šport
32 ogledov

Uresničil svojo največjo željo

Slovenski rokometaši so se vrnili v domovino. Saša Despot
Rokometni reprezentant Jure Dolenec si je od malih nog želel postati rokometaš Barcelone. Zdaj mu je to tudi uspelo.

Osemindvajsetletni levičar, ki je kariero začel v Škofji Loki, je s Katalonci podpisal petletno pogodbo. Dolenec je bil od leta 2013 član Montpellierja.

''Odkar sem začel igrati rokomet, je bila moja največja želja nekoč igrati za Barcelono, ki je bila zame vselej najboljši klub, za katerega navijam tudi v nogometu. To je uresničitev sanj in presrečen sem, da je prišlo do tega prestopa,'' je povedal Dolenec.

Pogajanja so bila dolgotrajna, saj je imel s francoskim velikanom sklenjeno pogodbo za naslednji dve sezoni. ''Dogovori so potekali precej časa, saj sem imel še dveletno pogodbo z Montpellierjem, tako da sta se morala o vseh podrobnostih dogovoriti tudi oba kluba. Zahvaljujem se vodstvu, trenerju, soigralcem in navijačem, s katerimi sem preživel štiri krasna leta ter osvojil tudi nekaj naslovov. To nam je uspelo v času Paris St. Germaina, ki ima ogromni proračun in izjemne igralce. Še posebej se zahvaljujem družini, ki mi je vselej nudila veliko podpore, brez katere ne bi bilo mogoče uspeti,'' je povedal 28-letnik in dodal, da si želi z Barcelono postati evropski prvak.

V francoski ligi je Dolenec v 87 tekmah dosegel 322 golov, v letošnjih 13 tekmah 55. Za reprezentanco je doslej odigral 380 tekem, v katerih je dosegel 106 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.