Užaljen bo do groba, sovraštvo je kar puhtelo iz njegovih oči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Reakcija Kevina Garnetta je nemudoma postala viralni hit.
Oglej si celoten članek

All-Star vikend je pretekli konec tedna znova poskrbel za obilico pestrega dogajanja v ligi NBA. Tekmo, ki jo je z izidom 163:160 dobila ekipa LeBrona Jamesa, je zaznamovala strelska rapsodija Stepha Curryja, svoj delček pa je k zmagi pristavil tudi Luka Dončić, ki tudi po treh nastopih ostaja nepremagan na tekmi zvezd.

Eden od vrhuncev večera je bila posrečena interakcija med Dončićem in največjim NBA košarkarjem vseh časov Michaelom Jordanom. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Košarkarski praznik v Clevelandu je bil poseben tudi zaradi počastitve 75. največjih legend ob 75. obletnici obstoja lige. Slavnostnega dogodka so se udeležili številni velikani NBA košarke, ki so si prijateljsko stiskali roke, se objemali in trepljali ter obujali spomine na svoje čase. 

All-Star tekma Luka s koši prinesel 150 tisočakov, nor večer Curryja, odločil met Jamesa

 

Foto: Print Screen Kljub sproščenemu vzdušju je bilo med prireditvijo moč opaziti tudi nekaj napetosti. V okviru slavnostnega dogodka je namreč prišlo do ponovnega snidenja med nekaterimi košarkarji, ki niso v najboljših odnosih. V tem pogledu je bilo zelo zanimivo srečanje med nekdanjima prijateljema in soigralcema, danes pa zapriseženima sovražnikoma, Rayom Allenom in Kevinom Garnettom.

Allen in Garnett, nekdanja soigralca pri Boston Celtics, kjer sta leta 2008 osvojila šampionski prstan, sta na bojni nogi vse od leta 2012, ko se je Allen kot prost igralec pridružil Miami Heat. Garnett ni mogel preboleti, da je njegov prijatelj okrepil "sovražnika", in to po koncu sezone, v kateri je Boston v finalu vzhodne konference po hudem boju s 3-4 v zmagah izpadel prav proti vročici. "Zbrisal sem številko njegovega mobilnega telefona. To je moja odločitev. Bila sva prijatelja, spoznal sem njegovo družino in želim jim vse najboljše, a odločil sem se, da z njim ne bom več komuniciral," je takrat dejal Garnett.

Ni poti nazaj Dončić dobil objem, ta NBA zvezdnik pa niti pogleda

Čeprav je do tega minilo že desetleje, pa se njun odnos do danes še ni otoplil. To se je znova potrdilo med samo prireditvijo, na kateri je Garnett vztrajno ignoriral nekdanjega soigralca. Ko se je Allen povzpel na oder in se prijateljsko pozdravil z LeBronom Jamesom, s katerim sta leta 2013 osvojila naslov NBA prvaka, je Garnett zgolj nemo strmel proti stropu dvorane.

Allen se je v preteklih letih večkrat trudil zakrprati odnos z Garnettom, a je naletel na gluha ušesa  "Zakaj bi se opravičeval za nekaj, kar sem moral narediti? Ko vstopimo v NBA ligo, nas vprašajo, ali si želimo osvojiti naslov. To je naš cilj. Srečo imamo, če pristanemo v ekipi, kjer si igralci delijo vizijo in verjamejo v ta proces. To je bila moja misija. Poskusil sem v Milwaukeeju in Seattlu, vendar mi ni uspelo. Postal sem prvak z Bostonom in se nato pridružil Miamiju," je leta 2018 za ESPN povedal Allen.

Ko sta se Miami in Boston pomerila na začetku sezone 2012/2013, je Allen pozdravil nekdanje soigralce in trenerje. Garnett pa ga je ob tem ignoriral. Kljub temu ga je člani Miamija potrepljal po rami. "Skupaj sva osvojila naslov. Zato sem bil šokiran, ko sem ga poskusil pozdraviti. Razumem, da sem zdaj tvoj sovražnik, vendar to ni osebno."

"KG je moj brat. Skupaj sva odraščala. Pozabil je izvor najinega prijateljstva. Kot otroka sva sanjala o boljšem življenju za najini družini. Na kateri točki prideš do spoznanja, da je to samo košarka? To so fantje (nekdanji soigralci v Bostonu, op. a.), ki jih imam rad. Veste, kolikokrat smo se za praznike zbrali v moji hiši? Družili smo se zasebno. Poznam njihove otroke, žene," je povedal Allen.

"Nikoli nisem bil jezen na Kevina. Tukaj ne gre za dvostranski kreg. To je njegovo maslo. Odločil se je, da nisva več brata. Ok, sprejmem," se je sprijaznil 10-kratni All-Star in eden najboljših strelcev vseh časov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.