V afero vpleten tudi serviser olimpijskega prvaka

Foto: Epa
Foto: Epa
V zvezi z afero Seefeld se posredno omenja tudi ime velikega šampiona.
Oglej si celoten članek

Avstrijski preiskovalci še kar razpletajo klobčič v zvezi z dopinško afero, razkrito med februarskim svetovnim prvenstvom v Seefeldu. Tožilstvo v Innsbrucku je potrdilo, da je tudi v preteklem tednu zaslišalo več oseb, še vedno pa niso razkrili, kateri športniki so vpleteni v afero.

Doping V veliki aferi Seefeld omenjena tudi Slovenija

Glavni akter afere, ki je izbruhnila 27. februarja, je nemški zdravnik Mark Schmidt, ki naj bi z dopingom oskrboval športnike tudi med SP, zato je policija med samim tekmovanjem priprla peterico vpletenih športnikov in Schmidtove pomočnike. Po neuradnih podatkih naj bi bilo doslej v afero vključenih najmanj 21 športnikov.

Objavljen posnetek Neverjetno, dobili so ga z iglo v roki

Časnik Kronenzeitung pa je prejšnji teden poročal, da je policija priprla tudi Avstrijca, ki je v lanski zimi kot serviser delal v ekipi štirikratnega olimpijskega prvaka v smučarskem teku iz Švica Daria Cologne. A vsaj zaenkrat Cologna, to so potrdili tudi na tožilstvu, ni med osumljenimi športniki za jemanje nedovoljenih poživil.

Dopinška afera Med aretiranimi tudi veliko kolesarsko ime

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.