Šport
3242 ogledov

Med aretiranimi tudi veliko kolesarsko ime

Stefan Denifl Epa
V Avstriji so v povezavi z dopinško afero začasno aretirali tudi znanega kolesarja.

Preiskovalci v dopinški aferi, ki je izbruhnila v Avstriji med svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju v Seefeldu, pravijo, da se nečednosti širijo izven krogov smučarskega teka. Začasno so aretirali 31-letnega avstrijskega kolesarja, Stefana Denifla.

Ta je priznal krvni doping ter zavajanje sponzorjev in organizatorjev tekem. V petek so ga izpustili na prostost, grozi pa mu do treh let zaporne kazni.

Stefan Denifl Dirka po Španiji Šport Denifl zmagovalec 17. etape, na vrhu brez sprememb

Denifl, ki je nazadnje kolesaril za World Tour ekipo CCC, katera pa je že decembra prekinila pogodbo z avstrijskim kolesarjem, je nekdanji državni prvak v vožnji na čas, ki si za največji dosežek v kareieri šteje etapno zmago na prestižni Vuelti, leta 2017. Je tudi nekdanji zmagovalec Dirke po Avstriji ter lastnik pikčaste majice z Dirke po Švici.

Stefan Denifl | Avtor: Profimedia Profimedia

V osrčju afere je nemški zdravnik Mark Schmidt iz Erfurta in trije njegovi sodelavci, preiskovalci pa pravijo, da avstrijski smučarski tekač Johannes Dürr ni ključna figura v tem primeru, kot so poročali nekateri mediji.

aleksej portoranin Vrh ledene gore Šport Dopinška afera dobiva nove razsežnosti

Dürr, ki je bil pozitiven na eritropoetin na olimpijskih igrah 2014, je priča v tem primeru, v katerem so aretirali omenjenega zdravnika in njegove tri sodelavce, pet smučarskih tekačev na SP v Seefeldu pa je v povezavi s tem priznalo uporabo krvnega dopinga.

Max Hauke Objavljen posnetek Šport Neverjetno, dobili so ga z iglo v roki doping, afera Seefeld Aretacije Šport Velike posledice dopinške afere na SP
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.