Šport
333 ogledov

V afero vpleten tudi serviser olimpijskega prvaka

Dario Cologna Epa
V zvezi z afero Seefeld se posredno omenja tudi ime velikega šampiona.

Avstrijski preiskovalci še kar razpletajo klobčič v zvezi z dopinško afero, razkrito med februarskim svetovnim prvenstvom v Seefeldu. Tožilstvo v Innsbrucku je potrdilo, da je tudi v preteklem tednu zaslišalo več oseb, še vedno pa niso razkrili, kateri športniki so vpleteni v afero.

doping, afera Seefeld Doping Šport V veliki aferi Seefeld omenjena tudi Slovenija

Glavni akter afere, ki je izbruhnila 27. februarja, je nemški zdravnik Mark Schmidt, ki naj bi z dopingom oskrboval športnike tudi med SP, zato je policija med samim tekmovanjem priprla peterico vpletenih športnikov in Schmidtove pomočnike. Po neuradnih podatkih naj bi bilo doslej v afero vključenih najmanj 21 športnikov.

Max Hauke Objavljen posnetek Šport Neverjetno, dobili so ga z iglo v roki

Časnik Kronenzeitung pa je prejšnji teden poročal, da je policija priprla tudi Avstrijca, ki je v lanski zimi kot serviser delal v ekipi štirikratnega olimpijskega prvaka v smučarskem teku iz Švica Daria Cologne. A vsaj zaenkrat Cologna, to so potrdili tudi na tožilstvu, ni med osumljenimi športniki za jemanje nedovoljenih poživil.

doping Dopinška afera Šport Med aretiranimi tudi veliko kolesarsko ime
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.