V igri za prestol trije Slovenci, jutri ples kroglic

Foto: Epa
Foto: Epa
V petek bo začrtan preostanek letošnje evropske nogometne sezone.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza bo v petek na sedežu Uefe ob obali Ženevskega jezera v Nyonu natanko štiri mesece po prekinitvi Lige prvakov zaradi pandemije novega koronavirusa opravila žreba parov najboljših osem Lige prvakov in najboljših osem v Ligi Evropa.

Če se epidemiološke razmere v Evropi in na Portugalskem ne bodo drastično poslabšale, se bo Liga prvakov nadaljevala po petmesečnem prisilnem premoru. Finalni turnir Lige prvakov bo v portugalski prestolnici med 12. in 23. avgustom. V Lizboni bodo na sporedu vse zaključne tekme Lige prvakov od četrtfinala naprej. V izločilnih bojih bo v četrtfinalu in polfinalu le ena tekma in ne dve, kot je običajno.

V četrtfinale so se že uvrstili Atalanta iz Bergama Josipa Iličića, Atlético Madrid Jana Oblaka, RB Leipzig Kevina Kampla in Paris Saint-Germain.

Za ostala štiri mesta se potegujejo Real Madrid in Manchester City (Angleži po prvi tekmi vodijo z 2:1), Bayern in Chelsea (Nemci vodijo s 3:0), Lyon in Juventus (Francozi so v prednosti 1:0) ter Napoli in Barcelona (ekipi sta prvo tekmo odigrali neodločeno z 1:1).

O tem, ali se bodo lahko navijači udeležili preostalih tekem pod okriljem Uefe v tem letu, se mora evropska federacija še odločiti. Za zdaj bo po vsej verjetnosti obveljala najmanj tvegana možnost, kar bi pomenilo, da bodo letošnja tekmovanja v celoti izpeljali brez gledalcev na tribunah, saj bi prihod ljubiteljev z vseh koncev Evrope pomenil preveliko tveganje za nenadzorovano širitev virusa.

"Bomba" iz Zagreba NZS brez komentarja glede Keka

Izločilni boji v Ligi prvakov (Portugalska), Ligi Evropa (Nemčija) in ženski različici lige prvakov (Španija) bodo zaradi novega koronavirusa, ki je povsem ohromil svet športa, letos potekali v drugačnem formatu. In sicer z eno tekmo od četrtfinalnih obračunov, ki bodo v Ligi Evropa na sporedu od 10. 8, v Ligi prvakov od 12. 8., v ženskem tekmovanju najboljših evropskih klubov pa od 21. 8. naprej.

Liga prvakov je seveda glavni in najbolj čislani komercialni in poslovni produkt evropskega federacije, ki bi v tej sezoni, če ne bi bilo koronske krize, prinesel za kar 3,25 milijarde evrov prihodkov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP pred petkovim žrebom.

Foto: Profimedia Lizbona, Portugalska

Za Uefo največjo skrb predstavljajo razmere v Lizboni (na sliki zgoraj). Obstaja precejšnja negotovost, saj na Portugalskem, državi z 10 milijoni prebivalcev, na dan trenutno beležijo 300 novo okuženih, tri četrtine od 443 novih primerov, ki so jih zabeležili v sredo, so zaznali na območju Lizbone.

Uefa načrtuje, da bodo Ligo Evropa lahko dokončali z enakim formatom, torej najboljša osmerica bo odigrala turnir v Nemčiji, finale pa bo predvidoma 21. avgusta v Kölnu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.