V Kölnu bodo naredili vse, da prvak postane Borussia in ne Bayern

Foto: Epa
Foto: Epa
Bayern za naslov potrebuje zmago v Kölnu.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Kölna se pred zadnjim krogom nahajajo na desetem mestu razpredelnice Bundeslige, deveti Mainz pa ima tri točke prednosti in nekoliko boljšo gol razliko. Kozlički, za njih sta v preteklosti igrala slovenska reprezentanta Milivoje Novaković in Mišo Brečko, član mlajših selekcij pa je trenutno obetavni napadalec Jaka Čuber Potočnik, velikih možnosti za napredovanje po lestvici tako nimajo, a bodo naredili vse, da premagajo Bayern, ki se sicer še bori za naslov.

Münchenčani so v prejšnjem krogu sicer zapravili vodstvo na lestvici, prehitela jih je Borussia iz Dortmunda, ki lahko tako po celem desetletju Bavarce vrže s prestola. Bayern mora v zadnjem kolu tako zmagati v Kölnu, a to ne bo lahko. 

Kluba iz Kölna in Dortmunda sta v zelo dobrih odnosih, tudi odnosi med navijači obeh so prijateljski, poleg tega pa imajo Kozlički še dodaten motiv za dvoboj proti serijskim prvakom. Pred sezono se je namreč iz Kölna v Dortmund preselil Anthony Modeste, Borussia pa je za 35-letnega veterana odštela 5,1 milijona evrov, a je v pogodbi klavzula, ki bo ta znesek še dvignila, če bodo črno-rumeni postali prvaki.

V Kölnu so tako napovedali, da bodo v soboto po uradnem ozvočenju na stadionu svoje navijače redno obveščali o rezultatu iz Dortmunda, kjer se bo Borussia merila z Mainzom, navijači Kozličkov pa so prav tako že potrdili, da bodo glasno proslavili vsak zadetek črno-rumenih. Če bo Borussia ugnala Mainz, Bayernu ne bo pomagala niti morebitna zmaga v Kölnu.

 dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.