Šport > Nogomet
1174 ogledov

V Kölnu bodo naredili vse, da prvak postane Borussia in ne Bayern

Köln navijači Epa
Bayern za naslov potrebuje zmago v Kölnu.

Nogometaši Kölna se pred zadnjim krogom nahajajo na desetem mestu razpredelnice Bundeslige, deveti Mainz pa ima tri točke prednosti in nekoliko boljšo gol razliko. Kozlički, za njih sta v preteklosti igrala slovenska reprezentanta Milivoje Novaković in Mišo Brečko, član mlajših selekcij pa je trenutno obetavni napadalec Jaka Čuber Potočnik, velikih možnosti za napredovanje po lestvici tako nimajo, a bodo naredili vse, da premagajo Bayern, ki se sicer še bori za naslov.

Münchenčani so v prejšnjem krogu sicer zapravili vodstvo na lestvici, prehitela jih je Borussia iz Dortmunda, ki lahko tako po celem desetletju Bavarce vrže s prestola. Bayern mora v zadnjem kolu tako zmagati v Kölnu, a to ne bo lahko. 

Kluba iz Kölna in Dortmunda sta v zelo dobrih odnosih, tudi odnosi med navijači obeh so prijateljski, poleg tega pa imajo Kozlički še dodaten motiv za dvoboj proti serijskim prvakom. Pred sezono se je namreč iz Kölna v Dortmund preselil Anthony Modeste, Borussia pa je za 35-letnega veterana odštela 5,1 milijona evrov, a je v pogodbi klavzula, ki bo ta znesek še dvignila, če bodo črno-rumeni postali prvaki.

V Kölnu so tako napovedali, da bodo v soboto po uradnem ozvočenju na stadionu svoje navijače redno obveščali o rezultatu iz Dortmunda, kjer se bo Borussia merila z Mainzom, navijači Kozličkov pa so prav tako že potrdili, da bodo glasno proslavili vsak zadetek črno-rumenih. Če bo Borussia ugnala Mainz, Bayernu ne bo pomagala niti morebitna zmaga v Kölnu.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.