Šport > Nogomet
299 ogledov

Obeta se konec dominacije Bayerna

Sebastian Haller Profimedia
Bayernu grozi, da bo po letu 2012 prvič ostal brez naslova.

Borussia Dortmund je prišla na korak do prvega naslova nemškega prvaka po letu 2012, vse odtlej je Bundesligo osvajal le Bayern. Ta je bil pred predzadnjim kolom v boljšem položaju, a nato izgubil proti RB Leipzigu, črno-rumeni pa so to znali izkoristiti. V gosteh so s 3:0 premagali Augsburg ter na lestvici preskočili Münchenčane. Za potrditev lovorike mora Borussia pred domačimi gledalci v zadnjem krogu zdaj premagati Mainz.

Borussia je na gostovanju v Augsburgu v 38. minuti prišla do številčne prednosti, saj je rdeči karton prejel domači branilec Felix Uduokhai. Gostje so nato zapravili kar nekaj priložnosti, po slabi reakcije obrambe augsburga pa so povedli  v 59. minuti, ko je v polno zadel Sebastien Haller.

Isti igralec je nato vse dvome o zmagovalcu razrešil  v 84. minuti. Po udarcu Marca Reusa je vratar Tomas Koubek še odbil žogo, a je ta prišla na nogo Hallerju, ki mu ni bilo težko znova zadeti. Piko na i je v sodnikovem dodatku postavil Julian Brandt.

Bayern bo naslednji konec tedna gostoval pri desetouvrščenem Kölnu, Borussia pa bo gostila deveti Mainz. Z zmago bi Dortmundčani prišli do svojega devetega naslova nemških prvakov. V primeru, da Borussia Dortmund proti Mainzu izvleče le remi, Bayern pa v gosteh slavi, bi oba kluba imela enako število točk. Prvak bi zaradi boljše razlike v danih in prejetih golih postal klub iz Münchna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.