V madridskem nalivu po gol na vsaki strani

Foto: Epa
Foto: Epa
Prva polfinalna tekma Lige prvakov se je končala z remijem.
Oglej si celoten članek

Nogometaši madridskega Reala in Chelseaja so se na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov razšli z neodločenim izidom (1:1).

Foto/Video Kultni klub osupnil z dresi v čast Bobu Marleyu

Real Madrid, rekorder po številu naslovov v Ligi prvakov, lovi pa svoj prvi finale tega tekmovanja v zadnjih treh letih, je kot favorit na svojem rezervnem igrišču pričakal Chelsea, ki je leta 2012 osvojil evropsko krono. A te vloge ni upravičil, tako da je Chelsea prišel do ugodnega razpleta pred povratno tekmo, a v tem dvoboju je vseeno še vse odprto.

V uvodnih minutah je londonska zasedba povsem prevladovala, Real pa deloval precej nebogljeno. Zato ni bilo presenetljivo, da je v deseti minuti sam pred domačimi vrati ostal Timo Werner, a se je izkazal Thibaut Courtois. Le štiri minute pozneje pa je Chelsea tudi zasluženo povedel, ko je Christian Pulišić preigraval v kazenskem prostoru, obšel tudi Courtoisa in zadel za 1:0. Postal je prvi Američan z golom v polfinalu tega tekmovanja.

V 22. minuti so v močnem nalivu prvi nevaren napad izpeljali tudi Madridčani, s strelom s približno 18 metrov ga je zaključil Karim Benzema, žoga pa je na koncu oplazila vratnico. Je pa v 29. minuti Francoz le zadel za 1:1, potem ko je sprejel žogo in nato iz prve zadel v osrčju kazenskega prostora. To je bil njegov 71. gol v Ligi prvakov, na četrtem mestu večne lestvice se je izenačil z Raúlom Gonzálezom. Pred njima so le Cristiano Ronaldo (134), Lionel Messi (120) in Robert Lewandowski (73).

Foto: Epa Karim Benzema Real Madrid Chelsea

V drugem polčasu dolgo časa ni bilo kakšne velike priložnosti na eni ali drugi strani, nekaj več so se trudili Angleži, a v zahtevnih razmerah in konstantnem dežju šele v 79. minuti sprožili omembe vreden strel, in sicer je s prostega strela poskusil Hakim Ziyech, a Courtois ni imel težav. Pozneje pa so pritisnili domači, med drugim je Toni Kroos v 87. minuti poskusil s strelom, žoga pa je končala malo mimo vrat, tako da sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

V sredo ob 21. uri bo na sporedu še prvi del drugega polfinala, merila se bosta Paris Saint-Germain in Manchester City.

Liga prvakov, polfinale (prvi tekmi):

Real Madrid - Chelsea 1:1 (1:1)
Benzema 29.; Pulišić 14.

SREDA:
Paris SG - Manchester City

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.