V Manchestru in Rimu upajo na čudež

Foto: Epa
Foto: Epa
V torek zvečer bosta odigrani povratni tekmi dveh četrtfinalnih obračunov v Ligi prvakov.
Oglej si celoten članek

Na stadionu Etihad bo Manchester City lovil zaostanek treh golov s prvega srečanja v Liverpoolu. Vodilna ekipa Premier League verjame v preobrat, v prvenstvu je tokratne tekmece namreč odpravila z visokih 5:0.

"Kar se je zgodilo na Anfieldu, ne bo vplivalo na to, kar bomo še naprej delali kot ekipa. Vedno pa so stvari, v katerih se lahko izboljšamo. Liverpool dobro poznamo, oni poznajo nas. Če bomo prejeli gol, se ne smemo predati. Že večkrat smo pokazali, da si lahko v kratkem obdobju ustvarimo veliko priložnosti," je srečanje napovedal trener Cityja Pep Guardiola.

Šef stroke pri Liverpoolu Jürgen Klopp se azveda, da delo še zdaleč ni končano. "Spet bomo morali biti v naši najboljši izvedbi. Moramo z vsemi močmi skušati izkoristiti situacijo, ki smo si jo ustvarili z odlično predstavo na Anfieldu. Moramo biti zreli."

Liga prvakov Liverpool razbil Manchester City, dva avtogola Rome

Valverde: V nogometu se dogajajo nenavadne stvari

Foto: Epa Ernesto Valverde

Pred podobno nalogo kot Man City se je znašla AS Roma, ki je srečanje v Barceloni izgubila s 4:1. Na stadionu Olimpico je malo možnosti za epski zasuk, toda Katalonci ostajajo previdni, Italijani pa optimistični. 

"Dolgo sem že v nogometu in vem, da se lahko zgodijo nenavadne stvari. Moramo storiti vse, da se ne bi zgodilo nič nenavadnega. Ne moremo iti na igrišče z mislijo, da nam Roma ni konkurenčna. Prevelika mera samozavesti bi nas lahko drago stala," je na novinarski konferenci pred tekmo dejal trener Barcelone Ernesto Valverde.

V italijanskem taboru bodo po preobrat krenili tudi na krilih čustvenih navijačev. "Moramo igrati s strastjo, srcem in vero v zmago vse do zadnjega piska, če želimo pripraviti čudež. Imamo dolžnost, da naredimo vse v naši moči," je povedal strateg Rome Eusebio di Francesco, ki ga konec tedna čaka prvenstveni mestni derbi z Laziem.

Četrtfinale Ronaldu zaploskali tudi navijači Juventusa

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

Torek:
Manchester City - Liverpool  /0:3/
AS Roma - Barcelona  /1:4/

Sreda:
Real Madrid - Juventus  /3:0/
Bayern Müncehn - Sevilla  /2:1/

/X:Y/ - izid prve tekme 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.