V mariborskem taboru se odzvali na incident z baklo

Foto: Profimedia
Sobotni slovenski nogometni derbi se je slabo končal za vodilne Mariborčane, saj so namesto pričakovanega slavja ob naslovu doživeli boleč udarec. A ne le poraz proti Olimpiji, vodilne v klubu je razburilo tudi dogajanje po tekmi, ko je na igrišče priletela bakla, domnevno namenjena trenerju Darku Milaniču in športnemu direktorju Zlatku Zahoviču.
Oglej si celoten članek

V mariborskem klubu so za danes sklicali novinarsko konferenco, na kateri so se osredotočili predvsem na dogajanje po tekmi. Takoj po njej je sicer na spletni strani Zlatko Zahovič v imenu kluba zapisal opravičilo navijačem za "verjetno najslabšo tekmo v 12 letih".

Prva liga TS Olimpija pred 12.000 gledalci prestavila načrtovano "čago"

"Dejstvo je, da so derbiji nekaj posebnega. Razočaranje je veliko, ne skrivamo, da smo odigrali zelo slabo. Imamo prednost osmih točk in smo v finalu pokala. Daleč od tega, da bi bilo kaj izgubljenega," je o tekmovalni strani sobotnega derbija danes dejal direktor kluba Bojan Ban in dodal, da stroka v klub še vedno uživa podporo in da želijo naslov potrditi že na naslednji tekmi v Celju.

Večji del pa so namenili dogajanju po tekmi oziroma navijačem. Kot je dejal predsednik kluba Drago Cotar, želijo poudariti razliko med organiziranimi navijači in izgredom posameznika po tekmi.

Foto: Profimedia Maribor : Olimpija

"Poraz je bil boleč. S tem se strinjam tudi sam, ima pa zgodba o derbiju še nekaj dejstev, mimo katerih v klubu ne moremo kar tako. Bakle Viol so del navijaške kulture. Nekaj povsem drugega pa je bakla, ki je z vzhodne tribune letela proti osebam," je poudaril predsednik kluba.

Dodal je, da bodo sodelovali z organi pregona pri iskanju odgovornega za to dejanje in podaril, da dogodek obsojajo. Tako kot Ban pa je tudi on izpostavil, da sporna bakla ni priletela s tribune, kjer so zbrani najbolj predani navijači: "Namen navijaških skupin je narediti koreografijo, pri tej bakli pa je bil namen zadeti točno določeno osebo."

Video Nezadovoljni mariborski navijači z baklo nad Zahovića in Milaniča

V mariborskem klubu so ostro obsodili baklo, priznali so, da jih sicer prepovedane bakle z navijaške tribune med tekmami precej stanejo zaradi izrečenih kazni vodstva tekmovanja, a to še lahko sprejmejo kot del navijaške kulture in obogatitev spektakla.

Bakla, ciljno vržena proti precejšnjemu številu ljudi, ki so se pomikali proti izhodu ali bili pri izhodu, iz neposredne bližine, pa je dejanje, ki zahteva največjo mero obsojanja, so poudarili v vodstvu Maribora.

V klubu so napovedali, da bodo tudi ob pomoči ustreznih organov in s posnetki kamer našli storilca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.