V Nemčiji zaradi varnosti skakalcev odpovedali drugo tekmo

Foto: Epa Peter Prevc
Veter bo pihal tudi do 100 km/h.
Oglej si celoten članek

Organizatorji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v nemškem Willingenu so zaradi varnostnih razlogov odpovedali nedeljsko posamično preizkušnjo, saj bi bile razmere zaradi prihajajočega neurja in posledično močnega vetra prenevarne.

Nedeljska tekma bi morala biti na sporedu v nedeljo ob 10.15. Sprva je bila predvidena za 16. uro, a je vremenska napoved za tisti del Nemčije v popoldanskem času vse prej kot obetavna. Po koncu prve preizkušnje pa so se organizatorji odločili, da v celoti odpovejo nedeljski spored. Razlog pa premočan veter, ki bo po napovedih Nemškega meteorološkega centra pihal tudi do 100 km/h.

"Krizna skupina, v katero so vključeni predstavniki policije, lokalne skupnosti, Smučarskega kluba Willingen in predstavnikov Mednarodne smučarske zveze (Fis), je v soboto zvečer sprejela odločitev, da odpove drugo tekmo svetovnega pokala, ki je bila načrtovana v nedeljo," pravi izjava za javnost skakalnega dela Fis.

Župan Willingena Thomas Trachte se je z odločitvijo strinjal. "Razumem, da v nedeljo ne smemo odpreti stadiona ob skakalnici. Naša lokalna skupnost mora zagotoviti varnost vseh vpletenih v organizacijo in izpeljavo tekem za svetovni pokal," je povedal prvi mož Willingena.

Prvenec Nemca Dva Slovenca v deseterici, šest med 20

S tem je razvrstitev "Willingen 5" dobil domačin Stephan Leyhe, ki je prejel 25.000 evrov. Za zdaj še ni znano, ali bodo drugo posamično tekmo v Willingenu nadomestili v enem od preostalih terminov v sezoni 2019/20.

Naslednji konec tedna bodo na sporedu prve tekme poletov na Kulmu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:01 9. Februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.