V Rimu fašistični pozdrav in vzkliki Mussoliniju

Foto: Epa Olimpia, maskota Lazia.
Foto: Epa Olimpia, maskota Lazia.
Sobotni derbi italijanskega prvenstva je imel kontroverzen zaključek.
Oglej si celoten članek

Zveza judovskih skupnosti v Italiji (UCEI) je danes protestirala zaradi fašističnih pozdravov in sloganov v čast diktatorja Benita Mussolinija.

Pozdravi so bili del predstave človeka z orlom na roki, maskote italijanskega prvoligaša Lazia z imenom Olimpia, po zmagi na prvenstveni tekmi proti Interju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kritično stanje Zaradi šala napaden, bori za se življenje

Španec Juan Bernabé, dreser orlice Olimpie, je z dvignjeno roko pozdravljal navijače, ti pa so kričali "Duce, Duce", to dokazujejo tudi posnetki po tekmi. 

Lazio se je od incidenta takoj ogradil, dejal je, da dreser orla ni zaposlen pri njih, ampak da za animacijo navijačev skrbi najeta agencija, pri kateri je zaposlen Bernabé. Klub je že napovedal prekinitev obstoječih pogodb in sodelovanja z agencijo.

"Zaradi razkazovanja kretenj in simbolov, ki vzbujajo fašistične ideale, ne more biti dvoumnosti in odlašanja. Klub in zveza morata učinkovito posredovati. Nogometni svet se mora znebiti fašistov in sovraštva, ki se širi z nogometnih igrišč na javna mesta," je dejala predsednica UCEI Noemi di Segni.

Premier League Navijače prosijo, naj ne nosijo teh oblačil

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.